Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Reds: Επιστροφή σε αναπτυξιακή πορεία – Τα σχέδια για Smart Park, Μαρίνα Αλίμου, Κτήμα Καμπά και Γούρνες Κρήτης

Reds: Επιστροφή σε αναπτυξιακή πορεία – Τα σχέδια για Smart Park, Μαρίνα Αλίμου, Κτήμα Καμπά και Γούρνες Κρήτης
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης 2021 ανακοίνωσε η Reds, σύμφωνα με τα οποία, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 14,6% κι ανήλθε στα 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 1,3 εκατ. ευρώ έναντι 700 χιλ. το 2020.

Ναυαρχίδες της επιχειρησιακής στρατηγικής της Reds, θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρ στον κλάδο ανάπτυξης ακινήτων είναι 4 εμβληματικά έργα: Το Smart Park και το Κτήμα Καμπά στα Σπάτα, η Μαρίνα Αλίμου και οι Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης.

Σχολιάζοντας τη στρατηγική της Reds, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τόνισε: Έχοντας τοποθετήσει σε προτεραιότητα την αναδιάρθρωση της εταιρείας και θέσει τους στόχους για θετικό οικονομικό αποτύπωμα, η REDS κατάφερε να βελτιώσει την επιχειρησιακή της λειτουργία, και να αποκτήσει ανοδική πορεία.

Βασικά σημεία της νέας αυτής πορείας καταγράφονται στα λειτουργικά της κέρδη τα οποία σημείωσαν αύξηση 41,7% αλλά και στα κέρδη προ φόρων τα οποία αυξήθηκαν κατά 85,7% σε σχέση με το 2020. Παράλληλα, τα Έσοδα σημείωσαν αύξηση 14,6% ενώ το EBITDA 23,7% σε σχέση με το 2020.

Με θετικές ταμειακές ροές, μείωση του δανεισμού αλλά και αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα, η REDS έχει θέσει πλέον τις βάσεις για να διαγράψει μία νέα ανταγωνιστική πορεία στον κλάδο της Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ακινήτων και τη δημιουργία σταθερής και μακροχρόνιας αξίας για τους μετόχους, την κοινωνία και την ελληνική οικονομία».

Ο κ. Κωνσταντινίδης κατέληξε ότι «Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021 επισφραγίζουν με τον καλύτερο τρόπο την επιχειρησιακή στρατηγική της Διοίκησης της REDS προς την αναπτυξιακή της πορεία, παρά τις προκλήσεις της Πανδημίας που παρέμειναν ιδιαίτερα αισθητές και το 2021».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις