Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Reds: Όλα τα σχέδια για μαρίνα Αλίμου, Ρουμανία, Cambas και Smart Park

Reds: Όλα τα σχέδια για μαρίνα Αλίμου, Ρουμανία, Cambas και Smart Park
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Την κατάθεση του master plan για την επένδυση στη Μαρίνα Αλίμου, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Cambas Park, τα πλάνα για το οικιστικό συγκρότημα στο Βουκουρέστι, αλλά και τα νέα μισθωτήρια που θα συνάψει στο Smart Park, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Reds Χρήστος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Αναλυτικά, για τη Μαρίνα Αλίμου, η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει μεγάλο μέρος των κατασκευαστικών εργασιών, όπως κατεδαφίσεις, ασφαλτοστρώσεις, υδραυλικά και έργα ηλεκτροδότησης, καθώς και δημιουργία χώρων στάθμευσης.  Η Reds, έχει καταθέσει το master plan της επένδυσης και τώρα αναμένει την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.  Η διοίκηση εκτιμά ότι το έργο θα χρειαστεί περίπου μία διετία για να ολοκληρωθεί.  

Τα ακίνητα στη Ρουμανία

Στο Βουκουρέστι, η Reds διαθέτει οικόπεδο 7.974 τ.μ., για το οποίο η προηγούμενη διοίκηση είχε δρομολογήσει την πώληση του. Το νέο δ.σ. επανεξετάζει τον τρόπο αξιοποίησής του, αφήνοντας ανοιχτό μεν το ενδεχόμενο πώλησης με υψηλότερο τίμημα, εξετάζοντας όμως και την από κοινού αξιοποίησή του με τον ιδιοκτήτη του όμορου οικοπέδου.   Όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, το επόμενο 15νθήμερο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον επενδυτή του διπλανού οικοπέδου, προκειμένου να συζητήσουν την προοπτική συνεργασίας.

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, υπάρχει επίσης ένα ημιτελές οικιστικό συγκρότημα 72 κατοικιών, σε οικόπεδο που βρίσκεται σε προνομιακή θέση, στην περιοχή Straoulesti – Baneasa.  Οι εργασίες κατασκευής των κατοικιών ξεκίνησαν το 2009 και διακόπηκαν δύο χρόνια μετά, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στα «μπετά» εδώ και 10 χρόνια.  Πρόθεση της διοίκησης αποτελεί η ανανέωση της οικοδομικής άδειας, ώστε να συνεχίσει η αξιοποίησή του, το πιθανότερο με κάποιον ισχυρό παίκτη της αγοράς.

Το master plan της Cambas Park

Σχετικά με το Cambas Park, που θα αποτελέσει ένα σημαντικό κι ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά project, ο δρόμος έχει ήδη ανοίξει για την υλοποίησή του. Το επόμενο βήμα αναμένεται τον ερχόμενο Οκτώβριο, διάστημα που εκτιμάται ότι θα επικαιροποιηθεί το master plan. Υπολογίζεται ότι η άδειοδότηση θα διαρκέσει ένα χρόνο και η κατασκευή 4 χρόνια.

Ιδιαίτερα σημαντική επένδυση για την εταιρεία αποτελεί και η αξιοποίηση της Βίλλας Καμπά, για την οποία έχει υπάρξει συμφωνία με το Δήμο Παλλήνης να ανακατασκευαστεί και να της αποδοθεί 25 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του Cambas Park.

Στην Ακαδημία Πλάτωνος

Ένα ακόμη αξιόλογο ακίνητο διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η Reds, αυτή τη φορά στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπου βρίσκεται ένα κτίριο γραφείων, για το οποίο η εταιρεία βρίσκεται σε δικαστική διένεξη με το Ελληνικό Δημόσιο.  Συγκεκριμένα, έχει καταθέσει αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου στα αστικά δικαστήρια για οικονομική αποζημίωσή της και στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των Αρμόδιων Αρχών, για την µη ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του ακινήτου.

Ανοδικά τα μισθωτήρια στο Smart Park

Παρά τα μειωμένα έσοδα του 2020, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, που κράτησε κλειστά τα καταστήματα, ωστόσο η πορεία που διαγράφει το Smart Park είναι ανοδική.   Όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, έως τις αρχές Σεπτεμβρίου οι μισθώσεις των καταστημάτων θα φθάσουν στο 100%, ενώ αυτή τη στιγμή, μισθωμένο είναι το 78% των εμπορικών καταστημάτων.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία το 2020 είχε μειωμένα έσοδα κατά 1,3 εκατ. ευρώ από το εμπορικό κέντρο Smart Park, τα οποία όμως αντισταθμίστηκαν από την επέκταση του εμπορικού πάρκου και την αύξηση των εμπορικών μισθώσεων. Αναφορικά με τα μισθώματα, όπως ανέφερε η διοίκηση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, είχε δοθεί απαλλαγή στους μισθωτές επαγγελματικής μίσθωσης, από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2020, ενώ με υπουργική απόφαση δόθηκε απαλλαγή με παράταση της απόφασης και για τους μήνες Ιούλιο έως Σεπτέμβριο στα καταστήματα επιχειρήσεων εστίασης, προβολής κινηματογραφικών ταινιών και πολιτισμού.  Για τις ανάγκες χρηματοδότησης της νέας επέκτασης του Smart Park, η θυγατρική εταιρεία Γυαλού Εμπορική και Τουριστική ΑΕ, υπέγραψε σύμβαση κοινού ομολογιακού δανείου έως του ποσού των 41,5 εκατ. ευρώ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού ποσού 15,3 εκατ. ευρώ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις