Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

SMERC: Πεντάστερη επένδυση 20 εκατ. ευρώ στην Πάτμο – Τα επόμενα σχέδια του Ν. Καραμούζη

SMERC: Πεντάστερη επένδυση 20 εκατ. ευρώ στην Πάτμο – Τα επόμενα σχέδια του Ν. Καραμούζη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η νέα μεγάλη επένδυση του επενδυτικού Ταμείου SMERemediumCap (SMERC), με επικεφαλής τον πρώην τραπεζίτη Νίκο Καραμούζη, καθώς όπως παρουσιάστηκε σε εκπροσώπους του Τύπου αφορά την πλήρη ανακαίνιση και λειτουργία του πεντάστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος Patmos Aktis Suites & Spa, στο νησί της Πάτμου.

Όπως ανακοίνωσε το ελληνικό επενδυτικό ταμείο (fund) που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 145 εκατομμυρίων ευρώ, πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει στην Πάτμο.

Φιλοξενία, Τρόφιμα και Ζώα Συντροφιάς

Πριν από λίγες ημέρες η SMERemediumCap σε κοινοπραξία με τις Latonia Enterprises Company Limited – Athanasios Laskaridis family office και WHG Europe Limited – Brown Hotels απέκτησαν από την Intrum Hellas χαρτοφυλάκιο 72 ξενοδοχειακών μονάδων νομικής απαίτησης €254 εκατ. (Project Tethys), το πρώτο κλαδικό χαρτοφυλάκιο δανειακών απαιτήσεων που πωλείται στη δευτερογενή αγορά στην Ελλάδα, με κύριο στόχο την επιστροφή των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε χρηματοπιστωτική και επιχειρησιακή ευρωστία.

Όπως τόνισε ο κ. Καραμούζης στο περιθώριο της Συνέντευξης Τύπου, πρόθεση αποτελεί η επαναφορά σε ομαλή λειτουργία όλων των παραπάνω ξενοδοχείων, ενώ σε κάθε ένα απ’ αυτά θα ακολουθήσουν εξατομικευμένη στρατηγική.

Σχετικά με τα επόμενα επενδυτικά βήματα του SMERC, ενδιαφέρον έχουν αρκετοί τομείς, με προτεραιότητα στη φιλοξενία, τα τρόφιμα και τα ζώα συντροφιάς SMERemediumCap / Latonia Enterprises Company Limited – Athanasios Laskaridis family office / WHG Europe Limited – Brown Hotels χαρτοφυλακίου.

Όπως τόνισε ο κ. Καραμούζης, υπάρχει μέλλον στον κλάδο κτηνιατρικής φροντίδας ζώων συντροφιάς κι εκεί θα εστιάσει η SMERC τις επενδυτικές της επιλογές. Το πρώτο σημαντικό βήμα στον τομέα έγινε τον Μάρτιο του 2022 με την εξαγορά της Κτηνιατρικής Κλινικής Πλακεντία, με δραστηριότητα στον κλάδο των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Το Patmos Aktis Suites & Spa

Όσον αφορά την επένδυση που ανακοινώθηκε στην Πάτμο, έχει ήδη προχωρήσει η σημαντική ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Θεωρείται ως ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία των Δωδεκανήσων και πλέον ανταποκρίνεται στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, εξυπηρέτησης, ποιότητας, βιωσιμότητας και αειφορίας. Το σύνθετο επενδυτικό σχέδιο ανακαίνισης του υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, καθώς και το επενδυτικό πλάνο επέκτασης σε όμορο, ιδιόκτητο οικόπεδο, που βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη, εντάχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν εν μέρει από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τα επόμενα σχέδια

Έχει επίσης, δρομολογηθεί η επέκταση της δυναμικότητας των υφιστάμενων 56 σουιτών του παραθαλάσσιου συγκροτήματος με την κατασκευή 34 επιπλέον σουιτών με θέα τη θάλασσα, σε συνεργασία με τα αρχιτεκτονικά γραφεία 3SK Stylianidis και Patricia Anastasiadis. Το επενδυτικό σχέδιο έχει ήδη υποβληθεί στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και αναμένεται η τελική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η πρώτη φάση της επένδυσης που αφορά στην ανακαίνιση του υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος ολοκληρώνεται το 2023.

Παράλληλα, η διοίκηση του επενδυτικού Ταμείου SMERC, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για συμφωνία συνεργασίας franchising με διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα υψηλού κύρους και παγκόσμιας εμβέλειας. Στόχος είναι να ενισχυθεί περαιτέρω η εξωστρέφεια της Πάτμου και του ξενοδοχείου, με την προσέλκυση υψηλότατου επιπέδου ξένων επισκεπτών. Το ξενοδοχείο απασχολεί σήμερα έμπειρο προσωπικό 85 ατόμων.

Όταν ολοκληρωθεί η επένδυση θα απασχολεί περισσότερους από 110 εργαζόμενους, διπλασιάζοντάς τους σε σχέση με το 2019, ενώ αναμένεται να παράγει ακόμα περισσότερες δευτερογενείς ευεργετικές επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας.

Την παρουσίαση των παραπάνω στοιχείων έκαναν στο Μουσείο Μπενάκη οι επικεφαλής του SMERC και η διοίκηση του Ξενοδοχείου. Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι κκ Γιώργος Χατζημάρκος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου και Ελευθέριος Πέντες, Δήμαρχος Πάτμου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις