Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Shopflix: Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ την επόμενη 3ετία και νέοι στόχοι – Τι δήλωσε ο CEO Χ. Καλογεράκης

Shopflix: Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ την επόμενη 3ετία και νέοι στόχοι – Τι δήλωσε ο CEO Χ. Καλογεράκης

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του Shopflix, ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Καλογεράκης ανακοίνωσε πλάνο επενδύσεων που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ και στόχο για πρώτη θέση στο e-commerce τα επόμενα 3 χρόνια. Η εταιρεία σήμερα απασχολεί 120 άτομα προσωπικό.

Όπως διευκρίνισε, το επενδυτικό πρόγραμμα αυτό είναι από τα υψηλότερα στο ελληνικό e-commerce και εστιάζεται στο σύνολο της λειτουργίας του marketplace, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπινου δυναμικού, της ανάπτυξης καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, αλλά και των υπηρεσιών logistics με έμφαση στο last mile.

Ραγδαία ανάπτυξη

Το Shopflix.gr, με πάνω από 3,5 εκατομμύρια προϊόντα στο marketplace και περισσότερες από 1.000 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις το καταγράφει ταχύτατη ανάπτυξη. Ήδη, κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας από τον Μάρτιο του 2022 μέχρι και σήμερα, έχει δεχθεί περισσότερες από 17 εκατομμύρια επισκέψεις.

Επιπλέον, έχει κατακτήσει τη θετική ανταπόκριση του αγοραστικού κοινού. Σύμφωνα με ανεξάρτητες μετρήσεις της εταιρείας e-satisfaction, o δείκτης Νet Ρromοter Score, ο οποίος αξιολογεί τη σχέση ενός brand με τους πελάτες του, ανέρχεται σε 82, υψηλότερος από τον μέσο όρο της αγοράς που διαμορφώνεται σε 69.

Προσωπικό και συνεργασίες

Εξίσου εντυπωσιακή είναι η αύξηση στον αριθμό των εργαζομένων. Από μόλις τρεις πριν το λανσάρισμα της πλατφόρμας, έφτασαν στους 55 κατά το λανσάρισμα, το Μάρτιο του 2022 για να υπερδιπλασιαστούν μέσα σε έναν μόλις χρόνο, καθώς σήμερα ανέρχονται σε 120 και αυξάνουν συνεχώς.

Μεγάλη αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των συνεργαζόμενων  καταστημάτων, τα οποία από 113 στην εκκίνηση της πλατφόρμας έχουν ξεπεράσει σήμερα τα 1.000, ενώ ευχάριστη πρόκληση αποτελεί η ταχεία ένταξη νέων συνεργατών λόγω του πλήθους των χιλιάδων αιτημάτων που έχει δεχθεί ήδη η πλατφόρμα.

Αντίστοιχα, από τα 168.000 προϊόντα κατά το λανσάρισμα, σήμερα ο αριθμός ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια άμεσα διαθέσιμα προϊόντα και αυξάνεται καθημερινά.

Τα επόμενα σχέδια

Για το επενδυτικά πλάνα που θα υλοποιήσει η Shopflix το προσεχές διάστημα ο κ. Καλογεράκης τόνισε ότι: «Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και προσήλωση έχοντας ένα πολύ απαιτητικό πλάνο ενεργειών που θα παρουσιάσουμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Μερικές από αυτές είναι το νέο μας mobile app που θα λανσαριστεί τις επόμενες μέρες, νέες τεχνολογίες που θα μας δώσουν προβάδισμα σε επίπεδο πλατφόρμας, νέα  υπηρεσία loyalty και πολλές άλλες πρωτοβουλίες, πάντα προς όφελος των πελατών και των συνεργατών μας».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις