Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Star Alliance: Νέα σχέδια από την αεροπορική συμμαχία – Γιόρτασε την 25η επέτειο

Star Alliance: Νέα σχέδια από την αεροπορική συμμαχία – Γιόρτασε την 25η επέτειο

Η Star Alliance και οι 26 αεροπορικές εταιρίες μέλη της γιόρτασαν την 25η επέτειο δημιουργίας της πρώτης και κορυφαίας παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας στον κόσμο το Σάββατο, 14 Μαΐου 2022.  

Τα μελλοντικά εγχειρήματα των 26 αεροπορικών εταιριών της Star Alliance, αλλά και τα σημαντικότερα επιτεύγματα συνοψίζονται στα εξής:

• Θεμελίωση ενός νέου μοντέλου συνεργασίας μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών που εδραιώνει την πρωτοκαθεδρία της συμμαχίας παγκοσμίως.

• Δημιουργία για πρώτη φορά μιας co-branded πιστωτικής κάρτας σε μια από τις περιφερειακές αγορές, η οποία θα προσφέρει την ευκαιρία στους επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών από όλα τα μέλη της συμμαχίας να κερδίζουν μίλια από τις αγορές τους

• Υιοθέτηση μιας κοινής δήλωσης για τους στόχους βιωσιμότητας, με τις αεροπορικές εταιρείες μέλη της συμμαχίας να δεσμεύονται από κοινού για μηδενικούς ρύπους και συνεπακόλουθες κοινές δράσεις για την απανθρακοποίηση

• Η υπηρεσία για του βιομετρικούς ελέγχους που τέθηκε σε εφαρμογή το 2020 και είναι πλέον διαθέσιμη σε τέσσερα μεγάλα αεροδρόμια: Φρανκφούρτη, Μόναχο και Βιέννη – με το Αμβούργο να έχει προστεθεί μόλις τον Απρίλιο του 2022.

• Επέκταση της Υπηρεσίας Ψηφιακής Σύνδεσης για την ενίσχυση των Κέντρων Σύνδεσης της Star Alliance, που διευκολύνουν τόσο τους επιβάτες με μετεπιβίβαση στα μεγάλα αεροδρόμια όσο και των αεροπορικών εταιρειών που τους εξυπηρετούν. Αυτή η υπηρεσία

είναι προς το παρόν διαθέσιμη στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου και σύντομα θα επεκταθεί και σε ένα ακόμη βασικό αεροπορικό κόμβο στην Ευρώπη.

• Βραβευμένα lounges της Star Alliance σε Λος ‘Αντζελες και αλλού, αλλά και άλλα αντίστοιχης υψηλής αισθητικής lounges σε Άμστερνταμ, Ρώμη, Ρίο ντε Τζανέιρο και Παρίσι με νέες δυνατότητες για πρόσβαση επ’ αμοιβή οι οποίες σταδιακά θα παρέχονται.

• Συλλογή και online εξαργύρωση μιλίων εξαργύρωσης και μιλίων επιβράβευσης και για τις 26 εταιρείες μέλη της συμμαχίας.

Το ξεκίνημα της συμμαχίας

Αυτό το τολμηρό όραμα ξεκίνησε να υλοποιείται το 1997 με σκοπό να ενισχύσει την αξία για τον επιβάτη μέσα από υπηρεσίες παγκόσμιας εμβέλειας, διεθνούς αναγνώρισης και ενιαίας εξυπηρέτησης και σήμερα διευρύνεται ακόμη περισσότερο, με σύμμαχο την τεχνολογία, για να προάγει μια αρμονική και αναβαθμισμένη εμπειρία για όλους τους επιβάτες.

“Καθώς αναλογιζόμαστε την επιτυχία της Star Alliance να ενώσει τις κορυφαίες αεροπορικές παγκοσμίως, με αφορμή την 25 η επέτειο από τη σύστασή της, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι σε ένα όραμα όπου ο επιβάτης θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας αλλά και του παγκόσμιου δικτύου μας», δήλωσε ο Jeffrey Goh, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τις καινοτομίες που ξεκίνησαν από τη Star Alliance και τις αεροπορικές εταιρείες μέλη της, καθώς επιδιώκουμε να είμαστε πάντα η πιο ψηφιακά πρωτοποριακή και καινοτόμα αεροπορική συμμαχία, παρέχοντας στον επιβάτη μας μια ενιαία και πλούσια ταξιδιωτική εμπειρία μοναδικών προνομίων.

Οι προοπτικές

Τη φετινή χρονιά προσβλέπουμε σε περαιτέρω εξελίξεις στην ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών μας, τόσο σε ότι αφορά νέες και καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες και εφαρμογές όσο και σε συναρπαστικές προσφορές που οι πιστοί επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών μελών μας θα απολαύσουν», συμπλήρωσε ο κ.Goh.

Για το προσεχές μέλλον, με αφορμή το ορόσημο της επετείου, η Star Alliance και οι εταιρείες-μέλη της θα πραγματοποιήσουν νέες επικοινωνιακές καμπάνιες αλλά και θα εισάγουν νέες υπηρεσίες για τον επιβάτη υπό τη νέα επικοινωνιακή ομπρέλα «Μαζί. Καλύτερα. Συνδεδεμένοι» Το νέο μήνυμα της συμμαχίας αποτυπώνει τη δέσμευση της Star Alliance να διευκολύνει την παγκόσμια κινητικότητα μέσω του δικτύου της αλλά και πλέον μέσω των αδιάλειπτων και διασυνδεδεμένων ψηφιακών υπηρεσιών της.

Τα οφέλη για επιβάτες

Οι καινοτομίες της Star Alliance στηρίζονται σε μια ισχυρή και συνεχώς εξελισσόμενη υποδομή πληροφορικής που ενώνει τις εταιρείες-μέλη της, σε συνδυασμό με περισσότερα από 50 πρότυπα επιχειρηματικής πρακτικής και λειτουργίες ελέγχου- που τοποθετούν τον επιβάτη στο επίκεντρο της ταξιδιωτικής εμπειρίας. Σε αυτή τη βάση, η Star Alliance έχει επανειλημμένα κερδίσει το βραβείο της «Καλύτερης Αεροπορικής Συμμαχίας», συμπεριλαμβανομένων των World Travel Awards, Skytrax World Airline Awards και Air Transport Awards, τα οποία και έχουν αναγνωρίσει τη θετική συμβολή της στο μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις