Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

TUS Airways: Επενδύει στον τουρισμό του Ισραήλ – Ξεκινά πτήσεις Αθήνα – Τελ Αβίβ

TUS Airways:  Επενδύει στον τουρισμό του Ισραήλ – Ξεκινά πτήσεις Αθήνα – Τελ Αβίβ

Στη δυναμική που καταγράφει ο τουρισμός από Ισραήλ προς Ελλάδα «επενδύει» η κυπριακή αερογραμμή TUS Airways, ξεκινώντας από τις 14 Δεκεμβρίου πτήσεις που συνδέουν την Αθήνα με το Τελ Αβίβ, τρεις φορές την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αξιοποίησης τουριστικού ενδιαφέροντος από Λάρνακα προς Ηράκλειο κι αντίστροφα, εγκαινιάζει την έναρξη αεροπορικών πτήσεων, μεταξύ των δύο πόλεων, αρχής γενομένης από τις 16 Δεκεμβρίου. Το πτητικό πρόγραμμα που θα συνδέει Ελλάδα με Ισραήλ, θα ενισχυθεί τη θερινή περίοδο, που αυξάνεται και η ζήτηση.

Τα σχέδια της μεγαλύτερης κυπριακής αεροπορικής εταιρείας, της TUS Airways που αφορούν την τουριστική διασύνδεση Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου παρουσίασε σε εκπροσώπους του Τύπου η marketing director κ. Κική Χάιδα.

Όπως ανέφερε, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από Ισραήλ για ταξίδια στην Ελλάδα, αλλά και το αντίθετο, ενώ τόνισε ότι αυξημένη είναι η προτίμηση των Ισραηλινών για την Πρέβεζα, τοποθετώντας την πτήση Τελ Αβίβ – Πρέβεζα στους κορυφαίους προορισμούς.  Επιπλέον, όπως είπε, μεγάλη ζήτηση υπάρχει και για το δρομολόγιο Λάρνακα – Ηράκλειο.

Ισραηλινή προσέλευση τα Χριστούγεννα

Στην ισραηλινή αγορά και τη δυναμική που καταγράφει αναφέρθηκε η διευθύντρια marketing του αεροδρομίου της Αθήνας, Ιωάννα Παπαδοπούλου λέγοντας ότι, με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, στα τέλη Νοεμβρίου ταξίδεψαν 515 χιλιάδες επιβάτες από Ισραήλ, ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2019.  

Εδώ και 8 χρόνια η ταξιδιωτική τάση των Ισραηλινών είναι ανοδική, ενώ, από τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία για τη φετινή εορταστική περίοδο, διαφαίνεται ότι οι Ισραηλινοί θα αποτελέσουν τον μεγαλύτερο πελάτη των Χριστουγέννων.

Για την επιβατική κίνηση, η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι, με βάση τα πρώτα στοιχεία από τον Ιανουάριο μέχρι και την 29η Νοεμβρίου που πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των σχεδίων της εταιρείας, φαίνεται ότι σπάει το φράγμα των 20 εκατ. και  διαμορφώνεται σε 21,1 εκατομμύρια.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις