Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Winex: Γιατί επενδύουμε στην Intrakat – Επίσημη ανακοίνωση της επενδυτικής εταιρείας

Winex: Γιατί επενδύουμε στην Intrakat – Επίσημη ανακοίνωση της επενδυτικής εταιρείας

Ανακοίνωση με την οποία εξηγεί τους λόγους που αγόρασε ποσοστό 31,7% της Intrakat εξέδωσε η Winex Investments, συμφερόντων των Δημήτρη Μπάκου, Ιωάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου. Όπως προκύπτει, η επενδυτική εταιρεία ενδιαφέρεται για επενδύσεις στους κλάδους των κατασκευών – υποδομών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τομείς που η Intrakat κατέχει σημαντική θέση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η επενδυτική εταιρεία: «Οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου, μέτοχοι της εταιρείας Winex Investments («Winex»), όπως είναι γνωστό, από μακρού χρόνου είχαν εκδηλώσει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον τους για μακράς πνοής επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τομέα των κατασκευών-υποδομών καθώς και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, η οποία διαθέτει διευρυμένο χαρτοφυλάκιο στους κλάδους των κατασκευών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των ΣΔΙΤ, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και του real estate, ικανοποιεί πλήρως τα επενδυτικά κριτήρια της Winex. Επιπλέον έχει σημαντικές προοπτικές βελτίωσης των μεγεθών της, κάτι άλλωστε που προκύπτει και από το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς και άλλα επιχειρηματικά σχήματα για συμμετοχή ή συνεργασία με τον Όμιλο ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Πιστεύουμε στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και γι’ αυτό επενδύσαμε 70,1 εκατ. ευρώ, αποκτώντας το 31,7% της εταιρείας.

Διαθέτουμε και τις δυνάμεις για να στηρίξουμε την επένδυσή μας στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και την τεχνογνωσία και το επιχειρηματικό σχέδιο, και μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να διευρύνουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΙΝΤΡΑΚΑΤ και την αναδείξουμε σε ένα σύγχρονο και κορυφαίο Όμιλο στους τομείς της δραστηριότητάς της».

O Αλέξανδρος Εξάρχου, σχολιάζοντας την συναλλαγή δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι, ότι θα πείσουμε όλους τους μετόχους, παλαιούς και νέους, να στηρίξουν την πρότασή μας και το πλάνο μας για τη νέα εποχή της ΙΝΤΡΑΚΑΤ το οποίο θα λειτουργήσει προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής οικονομίας».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις