Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αγγελάκης: Επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ στα κοτόπουλα με έμφαση στην βιωσιμότητα

Αγγελάκης: Επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ στα κοτόπουλα με έμφαση στην βιωσιμότητα

Επενδυτικό πρόγραμμα που θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ δρομολογεί η πτηνοτροφική επιχείρηση Αγγελάκης, με χρηματοδότηση από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Την ίδια στιγμή συνάπτει νέες συνεργασίες, ξεκινώντας σε σύντομο χρονικό διάστημα συνεργασία με το catering Δειπνοσοφιστήριον.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της Αγγελάκης ΑΕ, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Θάνος Αγγελάκης ανέφερε σε εκπροσώπους του Τύπου, ότι οι νέες επενδύσεις εστιάζουν μεταξύ άλλων στην αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, την διεύρυνση των εξαγωγών, την ενίσχυση της προϊοντικής γκάμας, αλλά και σε βιώσιμες επενδύσεις που προβλέπουν μεταξύ άλλων, τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου και την αντικατάσταση του στόλου φορτηγών με νέα, σύγχρονης τεχνολογίας.

Όσον αφορά το ποσό που θα δαπανήσει ανά κατηγορία, σύμφωνα με τον κ. Αγγελάκη, περί τα 2,5 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, 2,5 εκατ. ευρώ για αντικατάσταση του στόλου αυτοκινήτων, από 7,5 εκατ. ευρώ για νέες μηχανές συσκευασίας και νέα γραμμή παραγωγής προψημένων κοτόπουλων, καθώς και εκσυγχρονισμό των αποθηκευτικών χώρων, των χώρων κατάψυξης και τον τομέα τεμαχισμού, ενώ περί τα 2,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στον τομέα του εκκολαπτηρίου.

Αγγελάκης: Από Τσεχία μέχρι Ντουμπάι

Οι εξαγωγές αποτελούν μεγάλο στοίχημα για την Αγγελάκης ΑΕ, καθώς με κορωνίδα το «ελαιοπουλάκι», εξάγει σε διάφορες αγορές, κυρίως Τσεχία και Ουγγαρία. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αγορά του Ντουμπάι, όπου σε συνεργασία με την Truebell διανέμει τα προϊόντα της με επιτυχία. Πρόκειται δε, για αγορά με προοπτικές, καθώς στο Ντουμπάι η κατά κεφαλήν κατανάλωση σε κοτόπουλο ανέρχεται στα 71 κιλά, όταν στους Έλληνες η κατανάλωση υπολογίζεται στα 23 κιλά κατά κεφαλήν. Το 2022, η αξία των εξαγωγών της εταιρείας ανήλθε στο 10%, η εταιρεία ωστόσο, στρατηγικά εστιάζει στην αύξηση των εξαγωγών σε υπάρχουσες και νέες αγορές.

Παρά τις ανατιμήσεις που έγιναν στα κοτόπουλα, για το τρέχον έτος η Αγγελάκης ΑΕ αναμένει πωλήσεις 40 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 35% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το 2023, ωστόσο, αναμένεται να αποτελέσει δύσκολη χρονιά για τον κλάδο, εξαιτίας των ανατιμήσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν και το ερχόμενο έτος. Ήδη, αναμένεται νέα ανατίμηση των προϊόντων, σε ποσοστό της τάξης του 6%, μέχρι το τέλος του έτους.

Σχετικά με το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, να σημειωθεί, ότι πέραν των 30 εκατ. ευρώ, για το οποίο η Αγγελάκης έχει υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, σύντομα προτίθεται να υλοποιήσει επιπλέον επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ για την παραγωγή υποπροϊόντων.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις