Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Άλμπερτ Μπουρλά – Pfizer: Οι επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη, το χάπι του κορονοϊού και η νέα στρατηγική

Αλβέρτος Μπουρλά

«Η Θεσσαλονίκη πήρε την επένδυση με το σπαθί της». Με αυτή τη φράση ο CEO της Pfizer Άλμπερτ (Αλβέρτος) Μπουρλά εξέφρασε τη δικαίωση του από τη σημαντική επένδυση του φαρμακευτικού κολοσσού, με αφορμή τα εγκαίνια του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών, που τοποθετεί τη Θεσσαλονίκη, στο χάρτη του παγκόσμιου επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, ο ελληνικής καταγωγής, επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ (Αλβέρτος) Μπουρλά τόνισε ότι η επένδυση στη Θεσσαλονίκη ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δημιουργώντας μέχρι σήμερα διπλάσιες θέσεις, έναντι των 200 που αρχικά προβλεπόταν, ενώ σύντομα θα δημιουργηθούν πολλές ακόμη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «Λόγω καταγωγής, είχα την ευκαιρία να ξέρω πόσο ανεκμετάλλευτο υλικό διαθέτει η Θεσσαλονίκη και όπως αποδείχθηκε τελικά δικαιώθηκα». Από το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται, περίπου το 60% είναι Θεσσαλονικείς που ζουν στη Θεσσαλονίκη, γύρω στο 15% Έλληνες από άλλες περιοχές της χώρας, που ήρθαν για να δουλέψουν, 15% Έλληνες του εξωτερικού που βρήκαν την ευκαιρία να επιστρέψουν και 10% προσλήψεις από μη Έλληνες. «Όλοι όσοι εργάζονται είναι εξαιρετικοί επιστήμονες γι’ αυτό και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι»

Άλμπερτ Μπουρλά – Pfizer: 1.100 θέσεις εργασίας

Τα οφέλη της επένδυσης είναι πολλαπλά. Σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ, έχει σημαντικό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την πόλη, καθώς στην πλήρη εξέλιξη της θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκ ευρώ το ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης και θα προσφέρει συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας.

Μάλιστα, η ικανοποιητική πέραν των προσδοκιών επένδυση έχει ως αποτέλεσμα, μεγάλοι κολοσσοί όπως Cisco Microsoft και Amazon, να τοποθετήσουν την Ελλάδα στο επίκεντρο του επενδυτικού τους ενδιαφέροντος. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μπουρλά «Η φήμη της Θεσσαλονίκης αλλάζει δραστικά, καθώς εδραιώνεται διεθνώς ως έδρα μεγάλων αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας. Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι ακόμα και όσοι αμφισβητούσαν αρχικά την επένδυση, τώρα είναι απολύτως ευχαριστημένοι»

Σχετικά με την παραγωγή χαπιών για τη δυνατότητα αντιμετώπισης του κορονοϊού, χωρίς νοσηλεία, ο ίδιος είπε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο, ωστόσο επειδή όπως είπε: «Έχω δει πολλές φορές απογοητεύσεις στην επιστήμη γι’ αυτό περιμένω τα αποτελέσματα πριν το τέλος της Χρονιάς».

Να σημειωθεί, ότι για να μπορέσει η Pfizer να οργανώσει τις παραγωγικές μονάδες που διαθέτει στον κόσμο θα χρειαστεί να δαπανήσει 1 δισ. δολάρια. Στο σημείο αυτό ο κ. Μπουρλά, διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν σκέψεις για να μεταφέρουν την παραγωγή του χαπιού στην Ελλάδα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις