Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Άνοιγμα στην αγορά της Αμερικής για την Sunlight

Άνοιγμα στην αγορά της Αμερικής για την Sunlight

Την αγορά της Αμερικής ετοιμάζεται να κατακτήσει με τις μπαταρίες της, η εταιρεία του Πάνου Γερμανού, Sunlight, δρομολογώντας επένδυση των 10 εκατ. δολαρίων για την επόμενη τριετία.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργεί τη θυγατρική Sunlight Batteries USA Inc. και προχωρά στη δημιουργία της μεγαλύτερης μονάδας συναρμολόγησης της εταιρίας σε διεθνές επίπεδο για βιομηχανικές μπαταρίες μολύβδου και λιθίου. Η νέα μονάδα βρίσκεται στην Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας κι αναμένεται να λειτουργήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2020. Για τη Sunlight, αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών εκτός συνόρων, μετά από τη Βερόνα της Ιταλίας. Έτσι, με την τελευταία κίνηση προς την αγορά της Αμερικής, η Sunlight, μετατρέπεται πλέον σε ένα ισχυρό παίκτη του κλάδου των βιομηχανικών μπαταριών.

Tα τελευταία έξι χρόνια, η Sunlight διαγράφει μία αρκετά δυναμική πορεία στην αγορά της Αμερικής, παρέχοντας όλη τη γκάμα των βιομηχανικών μπαταριών και φορτιστών της για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης (eIVs), σε σημαντικούς διεθνείς συνεργάτες του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ωστόσο, την απόφαση για να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην Αμερική, την έλαβε, λόγω της ισχυρής θέσης που έχει εδραιώσει στην Ευρώπη.

Με αφορμή την ίδρυση της Sunlight Batteries USA Inc., ο κ. Ρόμπυ Μπουρλάς, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: «Η είσοδος της Sunlight στην αγορά των ΗΠΑ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στο πλάνο ανάπτυξής μας. Με την ίδρυση της αμερικανικής θυγατρικής δημιουργούμε τη μεγαλύτερη μονάδα συναρμολόγησης της εταιρείας και αποκτάμε καίρια γεωγραφική θέση, σε μια αγορά στην οποία εξάγουμε τα τελευταία έξι χρόνια. Η εγγύτητα αυτή θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας στους καλύτερους δυνατούς χρόνους παράδοσης, ανταποκρινόμενοι στις απαιτητικές ανάγκες της Αμερικανικής αγοράς. Η επένδυση των 10 εκατ. δολαρίων για την επόμενη τριετία αποτελεί την αφετηρία για την υποστήριξη της οργανικής μας ανάπτυξης, παράλληλα όμως εξετάζουμε και άλλες στρατηγικές, επενδυτικές πρωτοβουλίες».

Βασικός στόχος της νέο-ιδρυθείσας εταιρείας, που θα ξεκινήσει με αρχική επένδυση 6,5 εκατ. δολαρίων για εξοπλισμό και υποδομές, θα είναι η λειτουργία νέας μονάδας συναρμολόγησης. Με συνολική έκταση 9.700 τ.μ. καθιστά τη νέα αυτή μονάδα τη μεγαλύτερη από την ήδη υπάρχουσα στη Βερόνα της Ιταλίας, η οποία εξυπηρετεί την αγορά της Ευρώπης. Η μονάδα συναρμολόγησης στην Αμερική θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παραγωγική δυναμικότητα των μπαταριών έλξης κατά 200.000 στοιχεία ανά έτος, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα καλύτερους χρόνους παράδοσης των προϊόντων στους διεθνείς συνεργάτες της Sunlight σε όλη την αμερικανική ήπειρο. Αξίζει να σημειωθεί πως η τοπική κυβέρνηση της Βόρειας Καρολίνας προγραμματίζει ειδική εκδήλωση καλωσορίζοντας τη διεθνή επένδυση, η οποία σχεδιάζεται να δημιουργήσει 46 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή και σκοπεύει να την ενισχύσει με επιχορήγηση περί των 400.000 δολαρίων. Η Βόρεια Καρολίνα αποτελεί την 5η μεγαλύτερη βιομηχανική οικονομία στις ΗΠΑ και διαθέτει εξαιρετικές μεταφορικές υποδομές.

Η Sunglith διαδραματίζει σημαντικό ρόλο διεθνώς στην αγορά μπαταριών για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής χρήσης (EIVs), με μερίδιο που αγγίζει το 10% παγκοσμίως του παγκόσμιου όγκου πωλήσεων. Ως μία εταιρεία με έντονη εξωστρέφεια, έχει ήδη εισέλθει επιτυχώς εδώ και χρόνια σε ευρωπαϊκές αγορές, όπως αυτές της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας κ.α., στις οποίες πλέον κατέχει ιδιαίτερα υψηλά μερίδια και διευρυμένο πελατολόγιο.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις