Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΔΕΣΦΑ: Επενδύσεις 830 εκατ. ευρώ στο Φυσικό Αέριο – Το χρονοδιάγραμμα

ΔΕΣΦΑ: Επενδύσεις 830 εκατ. ευρώ στο Φυσικό Αέριο – Το χρονοδιάγραμμα

Σε δημόσια διαβούλευση από τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) βρίσκεται το Νέο Σχέδιο του Προγράμματος Ανάπτυξης ΕΣΦΑ (Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), που θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου.

Το νέο προτεινόμενο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2022-2031 περιλαμβάνει έργα με προβλεπόμενο προϋπολογισμό 830 εκατ. ευρώ, από τα οποία 183 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε νέα έργα, ενώ τα υπόλοιπα αντιστοιχούν σε αυτά που έχουν ήδη εγκριθεί στο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2030, όπως αυτό ενημερώθηκε ως προς το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό.

Περί τα 161 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε επεκτάσεις σε νέες περιοχές, με κυριότερο το έργο επέκτασης του δικτύου στα Ιωάννινα. Τα 14,5 εκατομμύρια ευρώ αφορούν βελτιώσεις, εκσυγχρονισμό και συντήρηση του ΕΣΦΑ – με 5,5 εκατομμύρια ευρώ εξ αυτών να αφορούν έργα πληροφορικής που στοχεύουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΔΕΣΦΑ σε βασικούς τομείς όπως η διαχείριση επιχειρηματικής δραστηριότητας, περιουσιακών στοιχείων, δεδομένων και επιχειρησιακής συνέχειας, η διευκόλυνση των σχέσεων και της επικοινωνίας με τους πελάτες και η υποστήριξη της επιχειρησιακής πληροφόρησης.

Σημειώνεται, ότι μέτοχοι του ΔΕΣΦΑ είναι 34% το Ελληνικό Δημόσιο και 66% η Senfluga S.A (κοινή εταιρεία των Snam, Enagás, Fluxys και Damco).

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις