Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δίρφυς: Η επόμενη ημέρα, μετά την εξαγορά του 42,3% από την εταιρεία αναψυκτικών λουξ

Δίρφυς: Η επόμενη ημέρα, μετά την εξαγορά του 42,3% από την εταιρεία αναψυκτικών λουξ

Την πρόθεσή της να δραστηριοποιηθεί στα εμφιαλωμένα νερά, η αχαϊκή εταιρεία αναψυκτικών λουξ την είχε εκφράσει εδώ και αρκετό καιρό, μέχρι που το έκανε πράξη, συμμετέχοντας στον πλειστηριασμό της Δίρφυς, απ’ όπου απέκτησε το 42,3% της εταιρείας.

Για την οικογένεια Μαρλαφέκα της εταιρείας λουξ, η απόκτηση των νερών Δίρφυς αποτελεί μία καλή ευκαιρία να εισέλθει σε έναν τομέα που διαγράφει ανοδική πορεία. Σημαντικό προβάδισμα της δίνει, εξάλλου, το διευρυμένο δίκτυό της, καθώς τα αναψυκτικά και οι χυμοί λουξ έχουν ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική επικράτεια, όσο και στο εξωτερικό. Το ποσοστό που απέκτησε, μέσω πλειστηριασμού ανήκε στην Νίκας Συμμετοχών, ενώ σημαντικό είναι ότι το 51% παραμένει στα χέρια του βασικού μετόχου της δίρφυς κ. Ν. Σέρρα.

Αυτό που συνδέει τις δύο εταιρείες είναι η μακρά τους ιστορία, η κάθε μία στον τομέα που δραστηριοποιείται.  Στη λουξ, το ξεκίνημα έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 από το ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης της Πάτρας, όταν ο Παναγιώτης Μαρλαφέκας ίδρυσε μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση που αρχικά παρήγαγε πορτοκαλάδα, λεμονάδα και γκαζόζα.

Πλούσια επίσης, είναι και η ιστορία που διαγράφει το εμφιαλωμένο Δίρφυς, το οποίο δραστηριοποιείται και αναπτύσσεται εξελικτικά στην αγορά του πόσιμου νερού από το 1975.   Με ανανεωμένη εταιρική υποδομή επανασυστήθηκε το 2010, αποκτώντας μία ισχυρή θέση τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.  Το κρυστάλλινο νερό Δίρφυς αναβλύζει από τις φυσικές πηγές της ομώνυμης οροσειράς που εκτείνεται στα κεντροανατολικά της Εύβοιας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις