Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ελλάκτωρ: Νέα «εποχή» μετά την έγκριση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Ελλάκτωρ: Νέα «εποχή» μετά την έγκριση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Ορόσημο για το επιχειρησιακό μέλλον της Ελλάκτωρ αποτελεί η έγκριση των μετόχων για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 120,5 εκατ. ευρώ. Το «πράσινο φως» θέτει τις βάσεις για ένα νέο αναπτυξιακό ξεκίνημα και δημιουργεί αισιοδοξία στους 6.000 εργαζομένους.

Με τη ρευστότητα που θα αποκτήσει η Ελλάκτωρ, ανοίγει ο «δρόμος» για να υλοποιηθούν βασικές προτεραιότητες για το 2021, όπως είναι η αποκατάσταση της σταθερότητας και της ανταγωνιστικότητας στον κλάδο των κατασκευών, η επιτάχυνση και η ενίσχυση του σχεδίου αναδιάρθρωσης και η στρατηγική συμμετοχής στα έργα των υποδομών και της ενέργειας, που εκτιμάται να προσελκύσουν το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η θετική ανταπόκριση της πλειοψηφίας των μετόχων (68,24%) στη γενική συνέλευση της 22ας Απριλίου, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, καθώς διασφαλίζει την οικονομική εξυγίανση της Άκτωρ, που αποτελεί τον κατασκευαστικό βραχίονα του ομίλου. Συγκεκριμένα, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ανοίγει το δρόμο για την άμεση, ενδιάμεση χρηματοδότηση της Άκτωρ με 50 εκατ. ευρώ με τη μορφή ομολογιακού δανείου.  

Επιπλέον, μετά τη συμφωνία των μετόχων για να πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ανοίγει ο δρόμος για νέες «πράσινες» επενδύσεις, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται η εμπιστοσύνη στο όραμα για επανατοποθέτηση του ομίλου τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές.

Το όραμα

Η επιτυχημένη γενική συνέλευση κατέδειξε την πίστη των μετόχων στο όραμα του ομίλου για μία νέα, ισχυρή αναπτυξιακή πορεία.  Ένα όραμα που, όπως ειπώθηκε και από την νέα διοίκηση, βάζει στο επίκεντρό του το μέλλον 6.000 εργαζομένων και την επαναφορά του ομίλου σε δυναμική τροχιά εξέλιξης.

Κατά τη γενική συνέλευση η διοίκηση τόνισε, ότι με την έγκριση που έδωσαν οι μέτοχοι για να προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου διασφαλίζεται το υπόβαθρο του ομίλου, που θα επιτρέψει την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητάς του στον κλάδο της κατασκευής, με την αξιοποίηση νέων προοπτικών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Βασική προτεραιότητα, αποτελεί η εδραίωση της ηγετικής θέσης που κατέχει ο όμιλος σε δυναμικούς κλάδους, όπως κατασκευές, ενέργεια και διαχείριση απορριμμάτων.

Κι όλα ατά όταν, το προσεχές διάστημα προβλέπεται ότι θα υλοποιηθούν πολλά και σημαντικά έργα. Μόνο το πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών περιλαμβάνει έργα που ξεπερνούν τα 13 δισ. ευρώ, ενώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα εισρεύσουν για κατασκευαστικά και ενεργειακά έργα πάνω από 7 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά την κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αξίζει να σημειωθεί, ότι η ολλανδική Reggeborgh, που αποτελεί το βασικό μέτοχο, προτίθεται να καλύψει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ θετική πρόθεση εξέφρασαν τελικά και οι υπόλοιποι βασικοί μέτοχοι.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις