Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ελλάκτωρ: Παίρνει παράταση 20 ημερών η απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Ελλάκτωρ: Παίρνει παράταση 20 ημερών η απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
Φωτογραφία αρχείου

Για τις 22 Απριλίου αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ, μετά από αίτημα των Greenhill Investment Limited, συμφερόντων των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη και Pemanoaro Limited, συμφερόντων Καλλιτσάντση.

Βασικό θέμα της γενικής συνέλευσης αποτελεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 120,5 εκατ. ευρώ, η οποία σύμφωνα με τη διοίκηση θεωρείται απαραίτητη για την εξυγίανση του ομίλου και τη δυναμική είσοδο σε νέα έργα.

Την αναβολή της γενικής συνέλευσης ζήτηση ο δικηγόρος της Greenhill, ισχυριζόμενος ότι δεν τους έχει δοθεί επίσημη πληροφόρηση για την κατάσταση και τις κινήσεις της νέας διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων και της απόρριψης της συμμετοχής της Ελλάκτωρ στο διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού.

Απαντώντας στα ερωτήματα, ο δικηγόρος της ολλανδικής Reggeborgh, βασικής μετόχου στην Ελλάκτωρ, τόνισε ότι ως νέοι μέτοχοι είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να στηρίξουν και να χρηματοδοτήσουν τον όμιλο.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, η επαναληπτική γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων 20 ημερών, ορίζοντας ως νέα ημερομηνία την 22α Απριλίου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις