Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ελλάκτωρ: “Πράσινο φως” στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 

Ελλάκτωρ: “Πράσινο φως” στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 

Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 120,5 εκατ. ευρώ του κατασκευαστικού ομίλου Ελλάκτωρ, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων. Υπέρ της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ψήφισε το 68,24%.

Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 133,9 εκατ. νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, με τιμή διάθεσης 90 λεπτά ανά μετοχή και αναλογία 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές.

Τα κεφάλαια τα οποία θα αντληθούν από την προτεινόμενη αύξηση θα διατεθούν ως εξής:

-Περί τα  20,5 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση και επιτάχυνση των επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας και
-Περί τα 100 εκατ. για τη συμμετοχή της εταιρείας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της, Άκτωρ, εντός 3 μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης. Το σύνολο των κεφαλαίων που θα αντλήσει η Ακτωρ θα διατεθεί με στόχο να καλύψει υποχρεώσεις από δραστηριότητες του εξωτερικού, κυρίως αυτές που σχετίζονται με την κατασκευή φωτοβολταϊκών αλλά και τις υποχρεώσεις της στην ελληνική αγορά, 45 εκατ. και 55 εκατ. αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 212.129.282 ευρώ, με μείωση της ονομαστικής αξίας του συνόλου των μετοχών της από 1,03 ευρώ σε 0,04 ευρώ ανά μετοχή, προς ισόποσο συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις