Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εμπορικό Πάρκο Μεταμόρφωσης: Ακόμη ένα βήμα προς το δρόμο της υλοποίησης

Εμπορικό Πάρκο Μεταμόρφωσης: Ακόμη ένα βήμα προς το δρόμο της υλοποίησης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου της Panita Ltd στο δήμο Μεταμόρφωσης πραγματοποιήθηκε, μετά τη δημοσιοποίηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το υπουργείο Ανάπτυξης.  Πρόκειται για την νέα επένδυση της οικογένειας Κωνσταντίνου, που στην Ελλάδα έχει ακόμη αναπτύξει το Athens Metro Mall.

Το επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης Εμπορικού Κέντρου και Κέντρου Αναψυχής στην Μεταμόρφωση Αττικής της εταιρείας Panita Ltd, συνολικού ύψους 93,5 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει ένα σύνθετο εμπορικό κέντρο, που θα εγκατασταθεί στους Δήμους Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης. Θα αναπτυχθεί σε συνολική έκταση 85.665 τ.μ. και θα περιλαμβάνει: εμπορικό κέντρο, εμπορικά καταστήματα και πολυκαταστήματα, αναψυκτήρια και χώρους εστίασης, σούπερ μάρκετ, εμπορικές εκθέσεις, γραφεία, αθλητικό κέντρο και παιδική χαρά, πάρκο, στούντιο, κινηματογράφους, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εμπορικές αποθήκες, χώρους συνάθροισης κοινού.

Στον σχεδιασμό του περιλαμβάνονται και υποστηρικτικές λειτουργίες, όπως  διαγνωστικό  κέντρο, χώρος στάθμευσης  άνω  των  2000  θέσεων,  παρατηρητήριο  (Landmark)  με  χρήση  χώρου εστίασης και εκθεσιακού χώρου. Σημειώνεται εδώ ότι μετά τις ρυμοτομήσεις, τις παραχωρήσεις στον Δήμο και την διάνοιξη των προτεινόμενων δρόμων η αξιοποιήσιμη για την ανάπτυξη έκταση είναι 75.052,44 τ.μ. 

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η εταιρεία, που θα αναπτύξει την επένδυση, πρόκειται να δημιουργηθούν 360 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο υλοποίησης και 722 κατά την περίοδο λειτουργίας του κέντρου. Στον φάκελο της επένδυσης προβλέπεται ότι τουλάχιστον 20% των θέσεων εργασίας θα καλύπτεται από κατοίκους των οικείων δήμων.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις