Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η ΒΙΑΝΕΞ για την επόμενη 2ετία

Επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η ΒΙΑΝΕΞ για την επόμενη 2ετία

Νέες επενδύσεις που θα φτάσουν τα 40 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη διετία, σχεδιάζει η ΒΙΑΝΕΞ με στόχο την ενίσχυση των παραγωγικών μονάδων του ομίλου στην Ελλάδα, τη δημιουργία κέντρου έρευνας και τεχνολογίας στην Πάτρα αλλά και άνοιγμα στα Βαλκάνια.

Αυτά ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ στο Γέρακα Αττικής ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Γιαννακόπουλος, παρουσία μεταξύ των άλλων των υπουργών Ανάπτυξης και Υγείας κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Θάνου Πλεύρη.

Σ’ αυτό το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται τα 10 εκατ. ευρώ που απαιτήθηκαν για την εξαγορά και την αναμόρφωση των πρώην εγκαταστάσεων της Beiersdorf στο Γέρακα, όπου πλέον έχει γίνει το κέντρο των επιχειρήσεων της θυγατρικής ΒΙΑΝ, η οποία συνεργάζεται με 5.700 φαρμακεία σ’ όλη την Ελλάδα, ενώ μεταφέρθηκε και μεγάλο τμήμα των αποθηκευτικών χώρων του ομίλου.

Ο Δ. Γιαννακόπουλος τόνισε ότι δρομολογείται νέα επένδυση 4 εκατ. ευρώ με τη δημιουργία νέας γραμμής για την παραγωγή φιαλιδίων και αμπουλών που θα διπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα στις συγκεκριμένες φαρμακοτεχνικές μορφές.

Ο Δ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «η επένδυση, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ, έγινε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με πολλά εμπόδια και αβεβαιότητες. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι για το διάστημα 2021- 2022, που «έτρεξε» η συγκεκριμένη επένδυση, το clawback και rebate σε επίπεδο Ομίλου, αγγίζει τα 95 εκατ. ευρώ. Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ πληρώνει πολύ μεγάλο τίμημα σε υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές. Παρά τις δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις και τα εμπόδια, η οικογένεια Γιαννακόπουλου και η ΒΙΑΝΕΞ, επενδύουμε στην Ελλάδα. Οι εταιρείες μας δεν έφυγαν ποτέ για να πάνε σε φορολογικούς παραδείσους. Επιμένουμε να στηρίζουμε το ελληνικό επιχειρείν, την ελληνική οικονομία και το μέλλον της χώρας. Σήμερα παρουσιάζουμε το πρώτο ολοκληρωμένο project του επενδυτικού μας προγράμματος, ενώ σύντομα θα έχουμε νεότερα, για την πρόοδο των επόμενων έργων μας. Γιατί η ΒΙΑΝΕΞ θέλει να συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα και να κάνει τους Έλληνες υπερήφανους!».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε στην παρέμβασή του ότι: «σήμερα βρίσκομαι εδώ από απεριόριστο σεβασμό στην οικογένεια Γιαννακοπούλου, συνολικά για όσα έχει προσφέρει στην ελληνική οικονομία. Ως κυβέρνηση, έχουμε αποδείξει ότι πιστεύουμε στη στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ως μια σημαντική συνιστώσα για την πρόοδο της χώρας μας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, προσπαθώντας να δημιουργούμε ένα περιβάλλον που θα βοηθά την άνθιση των επενδύσεων».

Ο Θάνος Πλεύρης, ανέφερε: «η ΒΙΑΝΕΞ μας έχει “συνηθίσει” σε επενδύσεις που δίνουν ώθηση στο ΑΕΠ της χώρας. Έχει προσφέρει πολλά στο μεγάλο έργο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συμβάλλοντας παράλληλα στη σημαντική ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος κατ των αναγκών στην ακριτική Ελλάδα. Επίσης, όταν στην Ευρώπη η συζήτηση αφορά την παραγωγή και τα μεγέθη της, χαίρομαι που ελληνικές εταιρείες, όπως η ΒΙΑΝΕΞ, αξιοποιούν το επενδυτικό clawback και διευρύνουν την παρουσία τους στη χώρα μας. Πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον ορθολογισμό του clawback, γιατί τελικά όλα γίνονται για το καλό των Ελλήνων ασθενών».

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., σημείωσε: «Η επένδυση αυτή αφορά τη διακίνηση και τα logistics κυρίως. Γιατί τελευταία είχαμε αύξηση στα προϊόντα μας και η ανάγκη της διανομής ήταν μεγάλη. Κι εκεί επιλέξαμε να έχουμε ‘στρατηγική αυτονομία’ στη διανομή, έτσι ώστε να μην υπάρχει εξάρτηση από τρίτους, να μπορούμε να διασφαλίζουμε την ποιότητα των προϊόντων μας και τέλος να διατηρούμε την πελατοκεντρική μας προσέγγιση. Επιπλέον, το επενδυτικό clawback μας έδωσε ώθηση και ελπίζουμε ότι σύντομα θα υπάρχουν και πιο ευνοϊκοί όροι για όσες εταιρείες επιλέγουν να επενδύουν στην Αττική».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις