Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

ΕΥΔΑΠ: Υπέγραψε σύμβαση 174,9 εκ. ευρώ για το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων Ψυττάλειας με Άκτωρ, Αβαξ, Εργοτέμ

ΕΥΔΑΠ: Υπέγραψε σύμβαση 174,9 εκ. ευρώ για το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων Ψυττάλειας με Άκτωρ, Αβαξ, Εργοτέμ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Σύμβαση για την ανάληψη της παροχής υπηρεσιών «Λειτουργία και Συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας (ΚΕΛΨ)», υπέγραψε η ΕΥΔΑΠ, με την Ανάδοχο Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε (40%) – ΑΒΑΞ Α.Ε (40%) και ΕΡΓΟΤΕΜ ΑΤΕΒΕ (20%).

Η σύμβαση έχει αξία €174,9 εκατομμύρια (με ΦΠΑ) και διάρκεια 5 ετών, με δικαίωμα προαίρεσης για ετήσια παράτασή της (αξίας €34,3 εκατομμυρίων με ΦΠΑ).

Η σύμβαση αφορά στις υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας και προβλέπει, μεταξύ άλλων, σημαντικές παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργική καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση της εγκατάστασης του ΚΕΛΨ.

Το ΚΕΛΨ είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα επεξεργασίας λυμάτων στην Ευρώπη και διεθνώς, με δυναμικότητα κάλυψης πληθυσμού 5.600.000 κατοίκων, και μέση παροχή εισερχόμενων λυμάτων της τάξεως των 730.000 κ.μ. ημερησίως.

Υπενθυμίζεται, ότι ο όμιλος ΑΒΑΞ συμμετέχει στο ΚΕΛΨ από τη δεκαετία του 1980 μέσω της τεχνικής εταιρείας Αθηνά ΑΤΕ (η οποία απορροφήθηκε πλήρως από τον όμιλο το 2018). Ο όμιλος Αβαξ, συμμετείχε αρχικά με την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της πρώτης φάσης των έργων υποδομής και εγκαταστάσεων.

Η ολοκλήρωση των επόμενων δύο φάσεων κατασκευής των εγκαταστάσεων του ΚΕΛΨ, έγινε σε κοινοπραξία με την ΑΚΤΩΡ,  με την οποία έκτοτε έχουν από κοινού τη λειτουργία και συντήρηση του Κέντρου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις