Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Leroy Merlin φέρνει νέα dark store: 115 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις στα 15 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα

Η Leroy Merlin φέρνει νέα dark store: 115 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις στα 15 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα

Από το πρώτο κατάστημα που άνοιξε στην ελληνική αγορά το 2007, στο εμπορικό πάρκο Αεροδρομίου, μέχρι σήμερα, η LEROY MERLIN μετρά συνολικά επενδύσεις 115 εκατ. ευρώ στη χώρα, ενώ από το 2012 έχει καταφέρει να αυξήσει τα οικονομικά της μεγέθη κατά 120%, υπολογίζοντας να φτάσει τα 191 εκατ. ευρώ σε τζίρο για το 2022.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας, σε εκπροσώπους του Τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων λειτουργίας στην Ελλάδα. Σήμερα, η LEROY MERLIN διαθέτει 7 φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα και 1 στην Κύπρο και απασχολεί 1.300 υπαλλήλους.

Leroy Merlin: Νέοι αποθηκευτικοί χώροι

Η εταιρεία, μέλος του Ομίλου Adeo, παγκόσμιου ηγέτη σε θέματα βελτίωσης της κατοικίας, ανακοίνωσε μία νέα στρατηγική κίνηση που αφορά σε επένδυση σε δύο νέους αποθηκευτικούς χώρους γρήγορης διακίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μια επένδυση ύψους 700.000€ που θα εξυπηρετούν τόσο την προμήθεια των καταστημάτων όσο και τις παραγγελίες e-shop.

Στην Αθήνα, το νέο κέντρο διανομής 7600τμ. της LEROY MERLIN, που βρίσκεται στην περιοχή του Α. Ιωάννη στο Ρέντη, πρόκειται να λειτουργήσει ως το πρώτο Dark Store της εταιρείας στην Ελλάδα από τον προσεχή Δεκέμβρη, ενώ το δεύτερο κέντρο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Με τα δύο αυτά κέντρα διανομής Dark Store, η εταιρεία αναμένει να επεκτείνει σημαντικά τη δυναμική της σε επίπεδο εξυπηρέτησης, διαθέτοντας τις λύσεις της για ανακαίνιση και βελτίωση της κατοικίας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα.

Leroy Merlin: Καινούργιες επενδύσεις

Μιλώντας για την επόμενη μέρα, ο γενικός διευθυντής της LEROY MERLIN για την Ελλάδα και την Κύπρο, Olivier Arduin, δήλωσε ότι η φιλοδοξία της εταιρείας είναι να μετατραπεί από κατάστημα λιανικής, σε ηγέτη της Physical και Digital πλατφόρμας του Home Improvement. Αποδεικνύοντας αυτή τη στρατηγική δέσμευση, ο Olivier Arduin επισήμανε ως άξονες του πλάνου ανάπτυξης: τα δύο νέα Dark Stores που θα λειτουργήσουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, την περαιτέρω ανάπτυξη μέσω φυσικών καταστημάτων σε περιοχές όπου δεν είχε παρουσία η LEROY MERLIN ως σήμερα, την ανάπτυξη νέων concept καταστημάτων (π.χ. αποκλειστικά για είδη κήπου), το σχεδιασμό νέου logistics center 35.000 τετραγωνικών, την προετοιμασία για το λανσάρισμα marketplace, καθώς και πολλές υπηρεσίες, στο πλαίσιο της στρατηγικής του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας για την ενδυνάμωση των απομακρυσμένων πωλήσεων, την παροχή ολοκληρωμένων προσωποποιημένων λύσεων μερικής ή ολικής ανακαίνισης και πάνω από όλα για τη βελτίωση της πολυκαναλικής εμπειρίας πελάτη.

Για την εταιρεία σημαντική επίσης είναι η κοινωνική συνεισφορά της όλα αυτά τα χρόνια, με επιτομή το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης #giakalo. Με βάση τις δεσμεύσεις της και την έμπρακτη στήριξή της μέσα από το πρόγραμμα αυτό, η LEROY MERLIN έχει πραγματοποιήσει 185 δράσεις #giakalo το τα τελευταία 2 χρόνια.

Leroy Merlin: Ψήφος εμπιστοσύνης

Σχολιάζοντας την επέτειο των 15 ετών στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Leroy Merlin Greece & Cyprus, Leroy Merlin Poland, Bricoman Poland & Leroy Merlin Ukraine, Philippe Roger, δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία διαθέτουμε παρουσία και σταθερά μεγαλώνουμε και επεκτεινόμαστε, καθώς βλέπουμε ότι το κομμάτι της ανακαίνισης και του Home Improvement γίνεται όλο και πιο αγαπητό στους Έλληνες. Συνεχίζουμε να παραμένουμε στην Ελλάδα επενδύοντας στον ψηφιακό μας μετασχηματισμό, και παραδίδουμε τη σκυτάλη για τη νέα αυτή εποχή της LEROY MERLIN στην Agathe Monpays, που θα αναλάβει να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του απερχόμενου Managing Director, Olivier Arduin. Της εύχομαι καλή αρχή στα νέα της καθήκοντα, ενώ αποχαιρετώ τον Olivier Arduin με ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεισφορά του στην εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις