Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η επένδυση που φέρνει την «επανάσταση» στον κλάδο του φαρμάκου – Τα πολλαπλά οφέλη σχολιάζει ο CEO Δ. Δέμος

Η επένδυση που φέρνει την «επανάσταση» στον κλάδο του φαρμάκου – Τα πολλαπλά οφέλη σχολιάζει ο CEO Δ. Δέμος

Το νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, μέρος του πολυδιάστατου επενδυτικού προγράμματος της DEMO, ύψους €356 εκατομμυρίων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Τρίπολη, εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου από την εταιρεία, τοποθετώντας δυναμικά την Θεσσαλονίκη στον χάρτη της καινοτομίας και έρευνας του ευρωπαϊκού κλάδου φαρμάκου.

«Το επενδυτικό πλάνο της DEMO δείχνει ξεκάθαρα, την δέσμευση της εταιρείας και του κλάδου της βιομηχανίας του φαρμάκου στις επενδύσεις που αφορούν στην ασφάλεια, την Έρευνα και Ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της DEMO και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κ. Δ. Δέμος. 

Με την ευκαιρία των επίσημων εγκαινίων της εγκατάστασης και αναγνωρίζοντας την υψηλή σημασία της ερευνητικής δραστηριότητας για την εξέλιξη και αυτάρκεια της ελληνικής και ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας, το νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Τα οφέλη της επένδυσης

Με την νέα επένδυση η DEMO θα πρωταγωνιστήσει στην παραγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη και στον κόσμο. Με αφορμή τα εγκαίνια, η διοίκηση ανέφερε ότι η επένδυση πραγματοποιήθηκε με γνώμονα την περιφερειακή ανάπτυξη, την ενίσχυση των ποιοτικών δεσμών με την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και τη δημιουργία ευκαιριών εξέλιξης και θέσεων εργασίας για το υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό της Βόρειας Ελλάδας. Κατά την πλήρη λειτουργία του το Κέντρο θα απασχολεί 100 επιστήμονες.

Σημειώνεται, δε, ότι η DEMO είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που θα πραγματοποιήσει παραγωγή πρώτης ύλης  στην Ελλάδα, συμβάλλοντας άμεσα στον στόχο της Φαρμακευτικής Στρατηγικής της Ευρώπης για αναβάθμιση και επαναπατρισμό της παραγωγής α’ υλών σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Για την επίσκεψή του Αντιπροέδρου της ΕΕ κ. Μ. Σχοινά, ο κ. Δ. Δέμος, σχολίασε «Οι διαδοχικές κρίσεις που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, φέρνουν διαρκώς νέες προκλήσεις για τις αλυσίδες εφοδιασμού και κατ’ επέκταση υψηλές πιέσεις στα υγειονομικά συστήματα σε όλη την Ευρώπη. Τα κράτη μέλη, σε συντονισμό με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και τη βιομηχανία, πρέπει να συνεργαστούν για να χαράξουν τον δρόμο για μια αυτάρκη Ευρώπη. Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της ΕΕ κ Μαργαρίτη Σχοινά είναι αναμφίβολα μια ξεχωριστή τιμή για την εταιρεία μας καθώς βεβαιώνει την στήριξη των επενδύσεων που δρομολογεί ο κλάδος της παραγωγής φαρμάκων, με στόχο την προστασία της υγείας όλων των ευρωπαίων πολιτών». 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις