Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η μπύρα Voreia άλλαξε «χέρια»: Ο αντιπρόσωπος της Lavazza εξαγόρασε τη Siris – Τα σχέδια για τρόφιμα και real estate

Η μπύρα Voreia άλλαξε «χέρια»: Ο αντιπρόσωπος της Lavazza εξαγόρασε τη Siris – Τα σχέδια για τρόφιμα και real estate
Reuters

Tη Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος με τον διακριτικό τίτλο “Siris MicroBrewery” που παράγει τη μπύρα Voreia, εξαγόρασε ο κυπριακός όμιλος Φώτος Φωτιάδης, μέσω της θυγατρικής του εταιρείας Beverage World, που μεταξύ άλλων αντιπροσωπεύει τα προϊόντα καφέ του ιταλικού οίκου Lavazza. Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος Φωτιάδης, η είσοδος στην παραγωγή μπύρας, αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του ομίλου να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο που διαθέτει στον τομέα των τροφίμων.

Την ίδια στιγμή ο όμιλος Φωτιάδη ενισχύει τη θέση του και στο real estate, μέσω της ανάπτυξης οικιστικών συγκροτημάτων κυρίως στα νότια προάστια της Αττικής, αλλά και με την χάραξη φιλόδοξου τουριστικού project στην νότια Κρήτη, που θα υλοποιηθεί σε φάσεις και ο τελικός του προϋπολογισμός θα φθάσει τα 500 εκατ. ευρώ.

To deal στην μπύρα

H μικροζυθοποιία Siris, ξεκίνησε να γράφει ιστορία το 2013, όταν μια παρέα ανθρώπων αποφάσισαν να παράγουν τη δική τους μπύρα, με επικεφαλής το Γιάννη Μαρμαρέλλη που διέθετε μακροχρόνια οικογενειακή παράδοση στη δημιουργία γεύσεων και προϊόντων . Η εξαγορά της από την Beverage World, σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Όπως είπε, ο κ. Μαρμαρέλλης, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, «Ξεκινήσαμε με 3 εργαζόμενους και 5 δεξαμενές, περάσαμε σκοπέλους και σήμερα με χαρά, βλέπουμε την εταιρεία να περνά σε μία νέα φάση ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας της την ευμάρεια για το μέλλον».

Μετά την εξαγορά της Siris, ο κ. Μαρμαρέλλης θα διατηρήσει τη συνεργασία του στην ζυθοποιία, ώστε να αξιοποιήσει την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Όσον αφορά την Beverage World, να σημειωθεί, ότι οι πωλήσεις της, στην Ελλάδα ανήλθαν στα 50 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ και το 2022 αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια περίπου επίπεδα. Τα σχέδια της εταιρείας για την ελληνική αγορά τροφίμων συνεχίζονται, με τη διοίκηση να εκφράζει το επενδυτικό της ενδιαφέρον και για τα εμφιαλωμένα νερά.

Τουριστικό project 500 εκατ. ευρώ στην Κρήτη

Όσον αφορά το μεγάλο τουριστικό project στην νότια Κρήτη, που εκπονεί ο όμιλος Φωτιάδη, ο επικεφαλής του ομίλου, ανέφερε ότι σε ένα χρόνο περίπου αναμένεται να ληφθεί η πολεοδομική άδεια για την ανάπτυξη της έκτασης 1.700 περίπου στρεμμάτων. Η έκταση βρίσκεται στην περιοχή Τριόπετρα, στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνου της Κρήτης και η ανάπτυξη θα γίνει μέσω της θυγατρικής εταιρείας Emerald Developments, αφού επιλυθούν διάφορα θέματα που αφορούν τη χρήση γης.

Αρχικά, η πρώτη φάση της επένδυσης προβλέπει την ανάπτυξη ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 155 δωματίων, τα μισά εκ των οποίων θα διαθέτουν δική τους πισίνα και θέα στη θάλασσα, αλλά και υπερπολυτελείς κατοικίες, αίθουσα θαλασσοθεραπείας, γήπεδο γκολφ και συνεδριακό κέντρο.

Αφού ολοκληρωθεί το ξενοδοχείο, στη δεύτερη φάση θα δημιουργηθεί ένα τουριστικό χωριό, ένα σύμπλεγμα κατοικιών – χωριού, στο μοντέλο του Costa Navarino. Θα περιλαμβάνει την παραδοσιακή πλατεία, καταστήματα εστίασης κι αναψυχής, αλλά και εκκλησία, αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκο αναψυχής κι άλλες υποδομές που θα προσφέρονται για πολλαπλές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αγροτουρισμό, την ορειβασία, τις υποβρύχιες καταδύσεις κ.λπ, με στόχο να μετατραπεί σε προορισμό για όλον το χρόνο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η επένδυση θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις σε βάθος 20ετίας και όπως τόνισε ο κ. Φωτιάδης, στόχος αποτελεί η προσέλκυση τουριστών απ’ όλον τον κόσμο. Στον τομέα του real estate να σημειωθεί ότι ο όμιλος δραστηριοποιείται στην ανέγερση οικιστικών συγκροτημάτων σε αστικά ακίνητα στα νότια προάστια της Αττικής, όπως Γλυφάδα, Ελληνικό και Βούλα, ενώ μεγάλες εκτάσεις με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη διαθέτει επίσης σε Κεφαλονιά και Λουτράκι.

Ποιος είναι ο όμιλος Φωτιάδη

Ο όμιλος Φωτιάδη είναι Ζυθοποιός Μπύρας Carlsberg, Leon και Krauzer Brau στην Κύπρο, Εμφιαλωτής Φυσικού Μεταλλικού Νερού Agros, Οινοποιός Οίνων Κυπερούντας, Παραγωγός Χυμών ΕΝΑ και Αποσταγματοποιός βότκας Tazovsky. Αποτελεί επίσης, κορυφαίο διανομέα ποτών στην Κύπρο, κορυφαίο διανομέα υψηλής ποιότητας εισαγόμενων οινοπνευματωδών ποτών στη Ρουμανία και ένας από τους κορυφαίους διανομείς ποτών στην Ελλάδα, την Κροατία και τη Σλοβενία.

Στον τομέα ανάπτυξης ακινήτων και γης ο όμιλος Φωτιάδη είναι μεγάλος ιδιοκτήτης γης στην Κύπρο και την Ελλάδα, και διαθέτει ένα αξιόλογο χαρτοφυλάκιο οικιστικών, εμπορικών και τουριστικών έργων, που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη. Επιπλέον είναι κύριος και ελεγχόμενος μέτοχος της Universal Life, της πρώτης που ιδρύθηκε και μιας από τις πιο εξέχουσες ασφαλιστικές εταιρείες ζωής της Κύπρου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις