Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κ. Μαντωνανάκης: Απεβίωσε ο ιδρυτής του Elounda Beach – Η ζωή και το έργο του ισχυρού ξενοδόχου

Κ. Μαντωνανάκης: Απεβίωσε ο ιδρυτής του Elounda Beach – Η ζωή και το έργο του ισχυρού ξενοδόχου
Φωτογραφία αρχείου

Πλήρης ημερών και με μία δημιουργική ζωή, απεβίωσε ο Κώστας Μαντωνανάκης σε ηλικία 95 ετών, ο άνθρωπος που έθεσε τις βάσεις του luxury τουρισμού. Ξεκινώντας την επιχειρηματική του διαδρομή στον ξενοδοχειακό κλάδο από το εμβληματικό Elounda Beach, ο Κ. Μαντωνανάκης «έχτισε» μια αυτοκρατορία πολυτελών ξενοδοχείων.

Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, ξεκίνησαν από ένα μικρό εμπορικό κατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης. Διακρίνοντας ωστόσο, τις προοπτικές του τουρισμού που ξεκινούσαν τη δεκαετία του ΄70, έλαβε την απόφαση να δραστηριοποιηθεί στον ξενοδοχειακό κλάδο. Την απόφασή του έκανε πράξη, εξαγοράζοντας το μερίδιο της Νάκου στο Elounda Beach, ενώ στη συνέχεια απέκτησε και το υπόλοιπο ποσοστό, ώστε να καταστεί κύριος μέτοχος του πολυτελούς ξενοδοχείου.

Στο ξενοδοχείο, φιλοξενήθηκαν εξέχοντα πρόσωπα της πολιτικής, καλλιτεχνικής και αθλητικής σκηνής από όλον τον κόσμο, ανεβάζοντας έτσι τη φήμη του σε διεθνές επίπεδο και δημιουργώντας ένα brand συνώνυμο της πολυτέλειας.

Από το σημείο αυτό και μετά, η εξέλιξη ήταν γρήγορη, καθώς ο ίδιος ίδρυσε την Helios Hotels and Resorts, η οποία διαθέτει σήμερα στο χαρτοφυλάκιό της μερικά από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της χώρας, όπως το Grand Resort Lagonissi, το Elounda Bay Palace και το Nafplia Palace Hotels and Villas. Τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία του έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία, καθιστώντας τα ιδιαίτερα δημοφιλή σε όλο τον κόσμο.

Την ιστορία του ονόματος Μαντωνανάκη στον τουριστικό τομέα συνεχίζουν τα παιδιά του Παντελής και Αννα Μαντωνανάκη, επικεφαλής στην εταιρεία Helios Hotels and Resorts.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις