Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Καντώρος, Interamerican: «Το 2021 ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές» – Νέες επενδύσεις και αύξηση σε ασφάλιστρα  

Καντώρος, Interamerican: «Το 2021 ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές» – Νέες επενδύσεις και αύξηση σε ασφάλιστρα  

Έμφαση στους τομείς της ψηφιοποίησης κι ενίσχυσης των υποδομών, καθώς και στη στρατηγική ένταξη της βιωσιμότητας σε κάθε τομέα της δραστηριότητας δίνει το 2022 η Interamerican. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2021.

Όπως δήλωσε ο κ. Καντώρος «Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, το 2021 ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων ετών για την Interamerican σε κάθε επίπεδο».

Συγκεκριμένα, το προηγούμενο έτος, τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 28,6 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας την υψηλότερη τιμή των τελευταίων ετών, ενώ σημαντική αύξηση, της τάξης των 6,3% εμφάνισαν τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 395,5 εκ. ευρώ.

Οι αποζημιώσεις του προηγούμενου έτους, άγγιξαν τα 226,9 εκ. ευρώ  στο σύνολο των προϊοντικών γραμμών, ενώ ο επικεφαλής του ομίλου αναφέρθηκε ακόμη στα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά Φερεγγυότητας που φθάνουν το 239% στην εταιρία Ζημιών και στα ιστορικά υψηλά επίπεδα που έφθασαν οι δείκτες ικανοποίησης πελατών (έως 92%) και σύστασης ΝPS (71).

Επιπλέον, το προηγούμενο έτος, ολοκληρώθηκε ο οργανωσιακός μετασχηματισμός και υιοθετήθηκε ένα από τα πλέον σύγχρονα μοντέλα εργασίας, ενώ οι επενδύσεις στην ψηφιοποίηση και τις υποδομές του ομίλου συνεχίζονται και το 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Interamerican κατέβαλε ένα σημαντικό ύψος αποζημιώσεων οι οποίες αφορούσαν σε φυσικές καταστροφές. Ενδεικτικά, το ύψος των αποζημιώσεων  για τις πυρκαγιές σε Β. Εύβοια και Αττική ανήλθε στα 4 εκ ευρώ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις