Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Λ. Παπακωνσταντίνου, Ideal: «Παρά την αβεβαιότητα οδεύουμε σε έναν δυναμικό όμιλο συμμετοχών»

Λ. Παπακωνσταντίνου, Ideal: «Παρά την αβεβαιότητα οδεύουμε σε έναν δυναμικό όμιλο συμμετοχών»

Ενίσχυση της κερδοφορίας και αύξηση των πωλήσεων κατέγραψε στο α’ εξάμηνο του 2021 ο όμιλος Ideal, συνεχίζοντας παράλληλα τη στρατηγική δημιουργίας ενός μεγάλου ομίλου συμμετοχών, μετά και από την είσοδο του fund Virtus στο μετοχικό του κεφάλαιο. Την πλήρη αισιοδοξία τους από τα πρώτα βήματα δημιουργίας ενός δυναμικού ομίλου συμμετοχών, εκφράζουν ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου πρόεδρος του ομίλου Ιdeal και ο Πάνος Βασιλειάδης διευθύνων σύμβουλος.

Ο όμιλος Ideal, συμφερόντων Χάρη Δαυίδ, διευρύνει το αντικείμενό του πέραν της τεχνολογίας στον δυναμικό κλάδο των τροφίμων και της συσκευασίας.  Την επιτυχημένη πορεία εγγυώνται οι μέτοχοι που επένδυσαν σε αυτήν όπως: ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου επικεφαλής του fund Virtus, ο Πάνος Γερμανός του ομίλου Olympia, η οικογένεια Κάτσου από το VNK Capital, ο Στέλιος Βυτογιάννης της εταιρείας κατασκευής μεταλλικών πωμάτων Astir – Αφοί Βυτογιάννη ΑΒΕ, οι ιδρυτές της εταιρείας Three Cents, που δραστηριοποιείται στην κατηγορία των premium beverages, καθώς και οι τράπεζες Eurobank και Πειραιώς.

Οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου          

Υπενθυμίζεται, ότι στις 17 Ιουνίου η γενική συνέλευση της εταιρείας είχε εγκρίνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την εισφορά σε είδος των μετοχών των εταιριών SICC Limited (στην οποία ανήκει η Astir Αφοί Βυτογιάννη) και Effervescent Sodas Management (ESM) Limited, στην οποία ανήκει η Three Cents.

Ως εκ τούτου, το αποτελέσματα του Ομίλου συμπεριλαμβάνουν τις οικονομικές επιδόσεις των εισφερόμενων εταιρειών μόνο για το χρονικό διάστημα που ακολούθησε την έγκριση από την Γενική Συνέλευση της Εταιρείας της εισφοράς τους μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ήτοι από 17.06.2021 έως 30.06.2021 και όχι για το σύνολο του 1ου εξαμήνου.

Οι πωλήσεις της περιόδου ανήλθαν σε € 18 εκ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά € 7,4 εκ. σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (€ 10,6 εκ. την 30.06.2020). Τα ενοποιημένα αποτελέσματα της περιόδου που έληξε την 30.06.2021 ανήλθαν σε κέρδος € 1.469 χιλ. (μετά από φόρους και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας) έναντι κέρδους € 516 χιλ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Ανοδική πορεία για όλες τις κατηγορίες

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πορεία που κατέγραψε ανά κλάδο, ο όμιλος Ideal στο εξάμηνο είχε ως εξής:

IDEAL Group 

Τα Έσοδα ανήλθαν σε € 16,4 εκατ. αυξημένα κατά 56%, τα λειτουργικά αποτελέσματα αυξήθηκαν κατά 64% σε € 1,3εκατ. και τα Κέρδη προ Φόρων σε € 962 εκατ. αυξημένα κατά 86%.

SICC Limited (Astir Vitogiannis Α.Ε.)

Τα Έσοδα ανήλθαν σε € 14,5 εκατ. αυξημένα κατά 32%, τα λειτουργικά αποτελέσματα αυξήθηκαν κατά 54% σε € 4,2 εκατ. και τα Κέρδη προ Φόρων σε € 3,8 εκατ. αυξημένα κατά 69%.

ESM Sodas Effervescent Management Limited (Three Cents)

Τα Έσοδα ανήλθαν σε € 2,8 εκατ. αυξημένα κατά 39%, τα λειτουργικά αποτελέσματα αυξήθηκαν κατά 36.% σε € 0,5εκατ. και τα Κέρδη προ Φόρων σε € 0,48 εκατ. αυξημένα κατά 28%.

Οι δηλώσεις της διοίκησης

Ο κ. Πάνος Βασιλειάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της IDEAL, δήλωσε σχετικά: «Η σημαντική ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών της IDEAL το Α’ εξάμηνο του 2021, επιβεβαιώνει την ορθότητα της απόφασης να προχωρήσουμε σε διεύρυνση των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων και επίτευξη του στόχου μας να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό Όμιλο συμμετοχών».

Ο κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος Δ.Σ. της IDEAL, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε χαρούμενοι γιατί τα πρώτα βήματα της δημιουργίας ενός δυναμικού ομίλου συμμετοχών είναι ενθαρρυντικά, στην σωστή κατεύθυνση και μας γεμίζουν αισιοδοξία. Οι εργαζόμενοι και τα στελέχη μας πέτυχαν σημαντικά αποτελέσματα σε μια περίοδο που η αβεβαιότητα δεν είχε ξεπεραστεί. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία».

Σημειώνεται, ότι ο όμιλος Ideal δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών εμπιστοσύνης και κυβερνοασφάλειας, ανάπτυξης λογισμικού και λύσεων πληροφορικής, καθώς και στην εμπορία λευκών συσκευών, προϊόντων πληροφορικής και ψηφιακής τεχνολογίας, ενώ μετά από την ενσωμάτωση των εταιρειών AstirVitogiannis και Three Cents, μεγαλώνει και επεκτείνεται στους δυναμικούς κλάδους της συσκευασίας καταναλωτικών αγαθών και της παραγωγής premium mixers & tonics.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις