Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νέες επενδύσεις: Πράσινο «φως» για ξενοδοχείο, κολέγιο, σούπερ μάρκετ και μονάδα υδατοκαλλιέργειας γαρίδας

φορολογικές δηλώσεις

Επτά επενδύσεις που αφορούν από ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Κέρκυρα, επέκταση του Κολεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και μονάδα υδατοκαλλιέργειας γαρίδας στην Κέα μέχρι επέκταση της υπεραγοράς Σκλαβενίτη στην Νέα Φιλαδέλφεια, μονάδα οπωροκηπευτικών στη Ζαγορά και βιομηχανικά κτίρια σε Χαλκιδική και Κρήτη, ενέκρινε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Αναλυτικά οι επενδύσεις που έρχονται… 

Σκλαβενίτης στη Χαλκηδόνα

Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη για «αλλαγή χρήσης υφιστάμενου κτιρίου έκθεσης αυτοκινήτων με αποθήκες και χώρους στάθμευσης, σε κτίριο υπεραγοράς με παιδότοπο και εστιατόριο» σε ακίνητο της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ επί των οδών Λ. Θεσσαλονίκης, Σκρα και Λαχανά στη Ν. Φιλαδέλφεια.  Αφορά στην αλλαγή χρήσης με νέες διαρρυθμίσεις σε υφιστάμενο κτίριο επί των οδών Σκρα, Θεσσαλονίκης, Λαχανά, στη Νέα Φιλαδέλφεια (πρώην Renault). Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 7.358,74 m2. Μεταξύ άλλων θα προστεθούν βοηθητικοί και χώροι στάθμευσης, ενώ στην οροφή της κατασκευής τοποθετούνται φωτοβολταϊκές συστοιχίες και σε καθορισμένα σημεία του δώματος προβλέπεται φύτευση με χαμηλούς θάμνους και αρωματικά φυτά.

5στερο ξενοδοχείο IKOS ODISIA στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, στη θέση Ύψος στην περιοχή Κάτω Κορακιάνα, εγκρίθηκε μελέτη για ανέγερση ξενοδοχείου 5* με την επωνυμία IKOS ODISIA. Αφορά στην κατάργηση της ανέγερσης ορισμένων κτιρίων και στη μικρή μετακίνηση ορισμένων άλλων ως προς τη θέση ή τον προσανατολισμό τους, χωρίς να αλλάζει η γενική διάταξη των εγκαταστάσεων της νέας ξενοδοχειακής μονάδας Τροποποιούνται τα συνολικά μετρικά στοιχεία του συγκροτήματος με μείωση της συνολικής δόμησης κατά περίπου 3.500 τμ.  Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα περιλαμβάνει διώροφο κεντρικό κτίριο, ισόγεια και διώροφα bungalows, θέατρο, θερμαινόμενες πισίνες και θεματικά εστιατόρια, ακολουθώντας αρχιτεκτονικό σχεδιασμό με «ήρεμες», ευθείες γραμμές, σε γήινες αποχρώσεις και με φυσικά υλικά.

Μονάδα οπωροκηπευτικών στη Ζαγορά

Στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου εγκρίθηκε αρχιτεκτονική μελέτη για το έργο «Κτιριακή επέκταση μονάδας συντήρησης, διαλογής και συσκευασίας νωπών οπωροκηπευτικών» ιδιοκτησίας Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς Πηλίου στη θέση Άγιος Δημήτριος εκτός οικισμού Ζαγοράς, του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου.  Το έργο είναι ενταγμένο στο επενδυτικό σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με αντικείμενο την κτιριακή επέκταση της μονάδας συντήρησης, διαλογής και συσκευασίας οπωροκηπευτικών σε γήπεδο εμβαδού 69.651,75 τμ, εντός του οικισμού της Ζαγοράς (εντός Natura, μη δασική, σε απόσταση λιγότερη από 1100 μ. από τον αιγιαλό). Προβλέπεται προσθήκη 2ώροφου μεταλλικού κτιρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα με ισόγεια κάλυψη 2363,70τ.μ. που θα καλύψει τις ανάγκες για συντήρηση, διαλογή και συσκευασία 11.000 τόνων προϊόντων από 8.000 τόνους που είναι σήμερα. Η συνολική δόμηση (υφιστάμενη και προτεινόμενη) θα είναι 21.259,48 τμ, ενώ η κάλυψη 14.082,71 τμ.

Στο Αμερικανικό Κολέγιο Ανατόλια Θεσσαλονίκης

Στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη εγκρίθηκε προσθήκη κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος κτιριακών εγκαταστάσεων εκπαιδευτηρίου, σε ακίνητο ιδιοκτησίας σε ακίνητο του Σωματείου «Έφοροι του Κολεγίου Ανατόλια», που βρίσκεται στην εκτός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πυλαίας, του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Αφορά σε προσθήκη κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος στις εγκαταστάσεις του κτιρίου εκπαίδευσης Ingle Hall, το οποίο βρίσκεται εντός του γηπέδου θηλέων του Αμερικανικού Κολεγίου ‘‘Ανατόλια’’, συνολικού εμβαδού 44.798,61 τμ στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Κατεδαφίζεται τμήμα του εκπαιδευτηρίου και αναπτύσσονται με την προσθήκη κατ’ επέκταση χώροι παρασκευαστηρίου και λοιποί βοηθητικοί χώροι, με άμεση επαφή με την κύρια είσοδο, όπου το υπάρχον lobby, σε συνδυασμό με την τραπεζαρία, αποτελεί επί της ουσίας τον κόμβο συγκέντρωσης και διανομής όλων των χρηστών του κτιρίου. Χωροθετούνται κοινόχρηστοι χώροι συνάθροισης των εκπαιδευομένων καθώς και 23 επιπλέον κοιτώνες.

Μονάδα Υδατοκαλλιέργειας γαρίδας

Στο Δήμο Κέας εγκρίθηκε αρχιτεκτονική μελέτη για το έργο «Ανέγερση χερσαίας μονάδας υδατοκαλλιέργειας γαρίδας» στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας (ή θέση Πάουρας) και μισθώνεται από την εταιρία «Ίρις υδατοκαλλιέργειες ΙΚΕ».

Η εγκατάσταση υδατοκαλλιέργειας θα οργανώνεται στο τμήμα παραγωγής- εκτροφής του ζωικού κεφαλαίου, στο τμήμα αποθήκευσης, επεξεργασίας και επαναχρησιμοποίησης νερού και στο τμήμα συσκευασίας και υποστήριξης (εργαστήριο όπου διενεργούνται οι κατάλληλοι έλεγχοι, γραφεία εργαστήρια, χώροι ανάπαυσης προσωπικού κλπ). Τα πραγματοποιούμενα στοιχεία δόμησης είναι τα εξής: Κάλυψη=7.445,36 τμ. , Δόμηση=7.271,32 τμ. Τα θερμοκηπιακά κτίρια είναι μεταλλικές κατασκευές τύπου σύμφωνα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Υπάρχει πρόβλεψη πρόσβασης για Α.Μ.Ε.Α. για όλα τα κτίρια της εγκατάστασης.

Βιοτεχνικά κτίρια στη Χαλκιδική

Στο Δήμο Νέας Προποντίδας εγκρίθηκε προσθήκη κατ’ επέκταση βιοτεχνικών κτιρίων, δεξαμενών και περίφραξη αγροτεμαχίου 454 , σε αγροτεμάχια ιδιοκτησίας ΑRI A.E. Σε συνέχεια του υφιστάμενου κτιρίου θα κατασκευαστεί ένα ακόμη με εμβαδόν 252,60 τ.μ. και ένα με εμβαδό 4.481,17 τ.μ.

Βιομηχανική Μονάδα Ρεθύμνου

Στο Δήμο Ρεθύμνου εγκρίθηκε προσθήκη κατ’ επέκταση της βιομηχανικής μονάδας στον Λατζιμά Πρίνου, ιδιοκτησίας Μιχάλης Ι. Σταγάκης ΑΕΒΕ. Αφορά σε τροποποίηση μελέτης για την μύλου άλεσης κλίνκερ. Εγκρίθηκε η προσθήκη καθ΄ ύψος σε υφιστάμενο κτίριο. Από την τροποποίηση δεν προκύπτει αύξηση των πολεοδομικών μεγεθών εκτός του όγκου ενώ η προτεινόμενη προσθήκη έχει χαμηλότερο ύψος από τα όμορα κτίρια και κατασκευές.

Να σημειωθεί, ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις