Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

ΟΛΠ: Νέα επένδυση αναβάθμισης του λιμανιού του Πειραιά

ΟΛΠ: Νέα επένδυση αναβάθμισης του λιμανιού του Πειραιά

Στην υπογραφή νέας σύμβασης για την προμήθεια πέντε Γερανογεφυρών Στοιβασίας (E-RTG), που θα εγκατασταθούν στον Προβλήτα 1 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, υπέγραψε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ).

Τα νέα ηλεκτρικά E-RTG είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον σε σχέση με τα συμβατικά και η χρήση τους θα βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ΟΛΠ.

Εκτός από τις πέντε γερανογέφυρες στοιβασίας, σε εξέλιξη βρίσκονται κι άλλες ενέργειες, που θα ενισχύσουν την επιχειρησιακή λειτουργία του Προβλήτα 1 και θα ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι. 

Πρόκειται για επενδύσεις που αφορούν την Προμήθεια και εγκατάσταση μίας καινούργιας Γερανογέφυρας Φορτοεκφόρτωσης Πλοίων Super Post Panamax η οποία θα μπορεί να εξυπηρετεί mega container πλοία 20.000 TEU και δεύτερον, το έργο Επισκευή Δαπέδων και Σιδηροτροχιών των Γερανογεφυρών Στοιβασίας (RMG), στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Επένδυσης 02 που έχει ως αντικείμενο  την αναβάθμιση του Προβλήτα Ι με σκοπό την εύρυθμη και σύγχρονη λειτουργία του Container Terminal. Με τις παραπάνω επενδύσεις, η δυναμικότητα του προβλήτα 1 θα αυξηθεί κατά 30%, σε 1,3 εκατ. TEU ανά έτος. Να σημειωθεί, ότι ένα TEU ισοδυναμεί με ένα τυποποιημένο εμπορευματοκιβώτιο μήκους 20 ποδών).

Το 2020, και οι τρεις προβλήτες εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, διακίνησαν συνολικά 5.437.477 TEU, διατηρώντας τον Πειραιά στην 4η θέση της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται, δε ότι πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση της ΟΛΠ / Cosco Shipping ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου πάρκου με μία πρότυπη παιδική χαρά και ποδηλατόδρομο, σε έκταση 8.000 τ.μ., εντός της λιμενικής ζώνης στην περιοχή της κρουαζιέρας.  Το κόστος θα καλύψει ο ΟΛΠ και όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Yu Zenggang, ο νέος αυτός χώρος αναψυχής θα είναι διαθέσιμος για όλους τους πολίτες.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις