Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΟΤΕ: Έσοδα και κερδοφορία στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας – Αισιοδοξία Μ. Τσαμάζ

ΟΤΕ: Έσοδα και κερδοφορία στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας – Αισιοδοξία Μ. Τσαμάζ

Ο όμιλος ΟΤΕ πέτυχε το 2022 ισχυρή ανάπτυξη με αύξηση 3,6% στα έσοδα και 4,0% στα προσαρμοσμένα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA), λόγω θετικών επιδόσεων σε Ελλάδα και Ρουμανία.

Όπως προκύπτει, τα έσοδα και η κερδοφορία του ΟΤΕ στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας. Διαπιστώνονται ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές σύμφωνα με το στόχο, αυξημένες κατά 23,8% στα 597,1 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένες επενδύσεις στα 638,3 εκατ. ευρώ.

Η προτεινόμενη αμοιβή στους μετόχους του ΟΤΕ ανέρχεται στα 425 εκατ. ευρώ, ενώ το μέρισμα είναι αυξημένο κατά 3,3% στα 0,5765 ευρώ ανά μετοχή. Επιπλέον εφαρμόζεται Πρόγραμμα Απόκτησης Ιδίων Μετοχών ύψους 175 εκατ. ευρώ.

Συνοπτικά το δ’ τρίμηνο ο ΟΤΕ πέτυχε ισχυρές επιδόσεις στην Ελλάδα με αύξηση εσόδων κατά 2,2% και προσαρμοσμένου EBITDA (AL) κατά 3,2%.

Παρατηρείται αύξηση 3,0% στα έσοδα από υπηρεσίες κινητής, χάρη στην καρτοκινητή, αλλά και τα συμβόλαια. Επιπλέον διαπιστώνονται θετικές τάσεις στην ευρυζωνικότητα με αύξηση κατά 26% των συνδρομητών FTTx, ρεκόρ σε προσθήκες συνδρομητών FTTH (+27 χιλιάδες).

Όσον αφορά την οικονομική εικόνα, το εξεταζόμενο διάστημα καταγράφεται αύξηση 1,1% στα έσοδα του ομίλου και σταθερή κερδοφορία.

Το μήνυμα του κ. Μιχάλη Τσαμάζ

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ δήλωσε ότι: «Ο Όμιλος ΟΤΕ σημείωσε ακόμη μία χρονιά ισχυρών επιδόσεων, κατά την οποία πέτυχε όλους τους στόχους που είχε θέσει. Στην Ελλάδα, το 2022, τόσο τα έσοδα, όσο και η κερδοφορία, αυξήθηκαν κατά περίπου 4%, φτάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας.

Παρότι η αβεβαιότητα αυξάνεται λόγω της μακροοικονομικής και γεωπολιτικής αστάθειας, και ο ανταγωνισμός εντείνεται, έχουμε όλα τα εχέγγυα για να διατηρήσουμε τη θέση μας στην αγορά, αξιοποιώντας την υπεροχή των δικτύων των υπηρεσιών και της μάρκας μας.
Θα διατηρήσουμε τις επενδύσεις μας σε υψηλά επίπεδα για να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει όσον αφορά στην κάλυψη FTTH και 5G, και θα συνεχίσουμε τη δραστηριοποίησή μας σε νέες αγορές, όπως αυτή των ηλεκτρονικών πληρωμών μέσα από την πλατφόρμα payzy, αλλά και της online παραγγελίας φαγητού με το BOX.

Τέλος, στο πλαίσιο της Πολιτικής Αμοιβών των Μετόχων μας, αυξάνουμε το μέρισμα ανά μετοχή, και δεσμευόμαστε σε ένα ακόμα μεγάλο πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις