Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Π. Τζανεττάκης, Motor Oil: Η στρατηγική αποσκοπεί στην επίτευξη τριών παράλληλων στόχων

Motor Oil

Η ελληνική οικονομία και κοινωνία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το 2020 μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Μία πρωτοφανή διεθνή υγειονομική κρίση που προκάλεσε ταυτόχρονα δυσμενέστατες οικονομικές συνέπειες και αντέστρεψε την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Π. Τζαννετάκης, στη γενική συνέλευση του ομίλου.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil: Η κρίση της πανδημίας επιτάχυνε μία σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές και τάσεις στην οικονομία, στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε ως προαπαιτούμενο την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, ώστε οι οικονομίες των κρατών-μελών να γίνουν πιο βιώσιμες και ανθεκτικές.

Πρόκειται για έναν οδηγό σχετικά με τον επαναπροσανατολισμό των οικονομιών προς ένα νέο, καινοτόμο, ανταγωνιστικό και κοινωνικά δίκαιο αναπτυξιακό πρότυπο. Βασικοί άξονες του Σχεδίου, είναι η πράσινη μετάβαση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και οι ιδιωτικές επενδύσεις.

Οι στόχοι

Η στρατηγική του ομίλου αποσκοπεί στην επίτευξη τριών παράλληλων στόχων:

Πρώτον, να παραμείνει η Motor Oil ηγέτιδα εταιρεία στον ενεργειακό κλάδο συνεχίζοντας να στηρίζει την ελληνική οικονομία με εξαγωγές και συνεχείς  επενδύσεις καλύπτοντας παράλληλα σημαντικό μέρος των ενεργειακών αναγκών της Ελλάδας.

Δεύτερον, να οδηγήσει τη μετάβαση σε νέες μορφές ενέργειας.

Τρίτον, να πετύχει τα παραπάνω με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο, συνεχίζοντας να επιδεικνύει την περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζουν τον Όμιλο από την αρχή της ύπαρξής του.

Όσον αφορά τις προτεραιότητες του ομίλου, αυτές επικεντρώνονται σε τέσσερις πυλώνες:

1.            Συνεχής ενίσχυση της αποδοτικότητας του διυλιστηρίου και του εύρους των προϊόντων που παράγονται σε αυτό.

2.            Κινητικότητα (mobility), σχεδιασμός του πρατηρίου του μέλλοντος, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

3.            Επενδύσεις σε ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

4.            Ανανεώσιμα και εναλλακτικά καύσιμα. Βιοκαύσιμα, ανάπτυξη Υδρογόνου, Κυκλική Οικονομία.

Στις αποφάσεις που έλαβε, νωρίτερα μέσα στην ημέρα η γενική συνέλευση των μετόχων, ενέκρινε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούν τις οικονομικές καταστάσεις του 2020 και τη διανομή μερίσματος.  Τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αποτέλεσε η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου,  μέλη του οποίου είναι: Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης, Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης, Ιωάννης Ν. Κοσμαδάκης, Πέτρος Τζ. Τζαννετάκης, Δημοσθένης Ν. Βαρδινογιάννης, Γεώργιος Π. Αλεξανδρίδης, Νίκη Δ. Στουφή, Παναγιώτης Ι. Κωνσταντάρας, Ουρανία Ν-Π Αικατερινάρη και Δημήτρης Α. Ανυφαντάκις. 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις