Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Παπουτσάνης: Τα επώνυμα προϊόντα και οι εξαγωγές οδήγησαν σε αύξηση 15,7% τις πωλήσεις 6μηνου

Παπουτσάνης: Τα επώνυμα προϊόντα και οι εξαγωγές οδήγησαν σε αύξηση 15,7% τις πωλήσεις 6μηνου

Σταθερά ανοδική πορεία καταγράφει ο κύκλος εργασιών της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, ο οποίος αυξήθηκε σε ποσοστό 15,7% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

«Για το σύνολο του έτους και με βάση τις νέες συνεργασίες που είναι σε εξέλιξη εκτιμούμε ότι θα επιτύχουμε ανάπτυξη άνω του 20% σε σχέση με πέρυσι» εκτιμά ο κ. Μενέλαος Τασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της Παπουτσάνης το πρώτο εξάμηνο ανήλθαν σε 24,19 εκατ. ευρώ, έναντι 20,92 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Οι λόγοι που συνέβαλλαν για να αυξηθεί ο κύκλος εργασιών, ήταν οι υψηλές επιδόσεις που σημείωσε η εταιρεία στις κατηγορίες των επώνυμων προϊόντων εξαιρουμένων των αντισηπτικών, παραγωγών για τρίτους και στις πωλήσεις σαπωνόμαζας.

Πολιτική εξαγωγών

Στο πρώτο εξάμηνο 2021, οι εξαγωγές της Παπουτσάνης ανήλθαν σε 14,4 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει ποσοστό 60% του συνολικού κύκλου εργασιών, καταγράφοντας αύξηση ύψους 38% με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 23% των συνολικών εσόδων προέρχεται από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της Παπουτσάνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 8% από πωλήσεις προς την ξενοδοχειακή αγορά, το 54% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 15% από βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών.

Το επενδυτικό πλάνο

Στα αποτελέσματα εξαμήνου και στο επενδυτικό πλάνο αναφέρθηκε ο κ. Τασόπουλος: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που διατηρήσαμε τους διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης το πρώτο εξάμηνο του 2021 καθώς αποδεικνύουμε ότι διαθέτουμε ένα ισχυρό πλάνο ανάπτυξης και μία αποτελεσματική επιχειρηματική στρατηγική. Αν και το 2021 παραμένει ακόμα μία εξαιρετικά ρευστή χρονιά, με τη συνεχιζόμενη ανασφάλεια λόγω της πανδημίας και της επακόλουθης αρνητικής επίδρασης της στον τουρισμό, αλλά και λόγω των αυξήσεων τιμών των πρώτων υλών, ενέργειας και μεταφορικών να διαμορφώνει ένα περιβάλλον προκλήσεων, πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε να σημειώνουμε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, διατηρώντας αλλά και ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της Παπουτσάνης στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Με κυρίαρχες προτεραιότητες τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια, συνεχίζουμε να υλοποιούμε το επενδυτικό μας πλάνο, εστιάζοντας παράλληλα στη διαμόρφωση νέων εμπορικών πρωτοβουλιών, στην προώθηση των προϊόντων μας και στην είσοδο μας σε νέες κατηγορίες προϊόντων».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις