Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πέθανε ο Ηλίας Δανός, ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου ΔΑΝΟΣ

Πέθανε ο Ηλίας Δανός, ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου ΔΑΝΟΣ

Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Δανός, ιδρυτής και προέδρου του Ομίλου ΔΑΝΟΣ, Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων.

Ο Ηλίας Δανός γεννήθηκε στη Λόφου το 1938, ήταν κάτοικος Λευκωσίας, λάτρης της γης, της τοπογραφίας και της φύσης.

Σε ηλικία 30 ετών εγκαταλείπει την αστυνομική δύναμη Κύπρου για να ακολουθήσει αυτό που πραγματικά αγαπούσε, την ενασχόληση με τη γη.

Το 1968 ανοίγει ένα μικρό γραφείο κτηματομεσιτικών υπηρεσιών στη Λευκωσία παρέχοντας αρχικά υπηρεσίες διαχωρισμού οικοπέδων και αγοροπωλησιών ακινήτων. Σε αυτό το ξεκίνημα διαπιστώνει ότι η εξάσκηση του επαγγέλματος του Κτηματομεσίτη στην Κύπρο δεν διέπεται από οποιοδήποτε νομοθετικό πλαίσιο. Το 1974 με μια ομάδα

φίλων και συνεργατών του πρωτοστατεί στην ίδρυση του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών και ακολούθως, το 1987, του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, στο οποίο διορίζεται ως ο πρώτος πρόεδρος και εγγράφεται ως ο πρώτος εγγεγραμμένος κτηματομεσίτης.

Έλαβε μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59. Το 1995 ο όμιλος ΔΑΝΟΣ επεκτείνεται σε Ελλάδα και Βαλκάνια με Διευθύνων Σύμβουλο τον υιό του Πάνο Δανό και συνεταίρους τους Αντώνη Αργιανίδη και Γιάννη Παρασκευόπουλο.

Ήταν μέλος του ΕΤΕΚ ως Εξ επαγγέλματος Εκτιμητής και Πρόεδρος του Ομίλου ΔΑΝΟΣ, Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων (www.danos-group.com).

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις