Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρεμιέρα για το Moxy Athens City: Αποτελεί το ένατο ξενοδοχείο της Marriott International

Πρεμιέρα για το Moxy Athens City: Αποτελεί το ένατο ξενοδοχείο της Marriott International

Το πρώτο «πράσινο» και fun trendy ξενοδοχείο με χρυσή πιστοποίηση LEED, άνοιξε από την αλυσίδα Moxy στην οδό Σταδίου, στο ιστορικό Σαρόγλειο Μέγαρο, όπου άλλοτε στέγαζε τα δικαστήρια της Αθήνας.

Είχε προηγηθεί, το Moxy Hotel στην Πάτρα, που αποτελεί και το πρώτο στο Μεσόγειο.   Πίσω από το σύγχρονο αυτό έργο βρίσκονται η Dimand και η PRODEA Investments, καθώς και η EBRD, ενώ η SWOT Hospitality, μια από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχείων, έχει αναλάβει το management του ξενοδοχείου.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Prodea Investments κ. Άρις Καρυτινός: «Μετά την πρώτη γεύση του Moxy brand που γνωρίσαμε μέσα από το Moxy Patra Marina, το πρώτο Moxy Hotel στη Μεσόγειο, ήρθε η ώρα για τη μητροπολιτική εκδοχή: το Moxy Athens City. To πιο trendy και γεμάτο ζωντάνια brand ξεκινά τη λειτουργία του στο πρώτο πράσινο ξενοδοχειακό κτήριο στην Ελλάδα και έρχεται να δώσει ένα ξεχωριστό στίγμα φιλοξενίας στον χάρτη της Αθήνας, με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά, περιβαλλοντικά και αισθητικά χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.

Δίνει έμφαση στη διάσταση τη αειφορίας, που είναι κεντρικός πυλώνας ανάπτυξης της PRODEA, ενώ αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς σημαντικών, ποιοτικών επενδύσεών μας στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο οποίος είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος, ειδικά στη χώρα μας».  

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand Α.Ε., κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος: αναφέρει: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Dimand συμβάλλει ενεργά στην ανανέωση του κέντρου της Αθήνας, με αυτή την μεγάλη επένδυση. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω το Μετοχικό Ταμείο Στρατού/ΛΑΕΔ, τον Δήμο Αθηναίων, την EBRD, την Alpha Bank και τη Marriott International για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και εκ των βασικών μετόχων της SWOT Hospitality, που έχει αναλάβει τη διαχείριση του Moxy Athens City, κ. Πάνος Κωνσταντινίδης δήλωσε: «Το Moxy Athens City ανήκει σε μια ειδική κατηγορία φιλοξενίας. Είμαστε περήφανοι που μας εμπιστεύτηκαν τη διαχείριση του νεότερου, πιο σύγχρονου και πιο προηγμένου τεχνολογικά ξενοδοχείου στην Αθήνα».

Την ανακατασκευή του Σαρόγλειου Μεγάρου και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο ανέλαβαν τα αρχιτεκτονικά γραφεία Κοκκίνου-Κούρκουλα και Divercity Architects.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις