Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ρούχα για το σπίτι «πρωταγωνιστούν» ακόμα στο ηλεκτρονικό εμπόριο: Οι τοπ επιλογές 1ου τριμήνου 2021

Ρούχα για το σπίτι «πρωταγωνιστούν» ακόμα στο ηλεκτρονικό εμπόριο: Οι τοπ επιλογές 1ου τριμήνου 2021

Τα γυναικεία παντελόνια – φόρμες, τα εσώρουχα αλλά και τα ρούχα ύπνου αναδείχθηκαν σε «πρωταγωνιστές» της μόδας και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, ωστόσο δειλά δειλά, μέσα από το διαδίκτυο οι Έλληνες άρχισαν να προετοιμάζονται για τη μετά Covid εποχή, ψωνίζοντας και ρούχα εξόδου.  Αυτό προκύπτει από τα δεδομένα αγορών και αναζητήσεων της μεγαλύτερης και πιο εξελιγμένης μηχανής αναζήτησης μόδας, της Glami.gr.

Ήδη από το 2020 κάποιες κατηγορίες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ρούχα σπιτιού, εκτινάχθηκαν σε αναζητήσεις και αγορές, μία τάση που συνεχίστηκε και το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 10 πρώτες κατηγορίες σε πωλήσεις βρέθηκαν τα γυναικεία παντελόνια – φόρμες, τα εσώρουχα αλλά και τα ρούχα ύπνου.

Εντυπωσιακή είναι και η σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 όπου καταγράφεται αύξηση στις πωλήσεις κατά +93% σε φόρμες και φούτερ μπλούζες, +83% σε παντόφλες, +84% σε ρούχα ύπνου. Δεν λείπουν όμως και οι πιο κλασικές προ covid επιλογές αφού στις top δέκα κατηγορίες περιλαμβάνονται επίσης τα φορέματα και οι γυναικείες τσάντες.

Επιστροφή στην κανονικότητα

Μπορεί να μείναμε σπίτι αλλά οι top επιλογές αγορών των Ελλήνων αναδεικνύουν τη διάθεση για εξόδους όπως στην προ covid εποχή. Στο top 10 των προϊόντων της σεζόν με βάση τις παραγγελίες που έγιναν μέσω του GLAMI βλέπουμε κλασικά γυναικεία και ανδρικά jackets/παλτό, γυναικεία sneakers και αλλά και 3 φορέματα!

Σχετικά με τη στροφή των Ελλήνων στις ηλεκτρονικές πωλήσεις, παράγοντες του Glami αναφέρουν, ότι, το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς βρίσκει το ελληνικό λιανεμπόριο μόδας σε πλήρες ή μερικό lockdown με τους καταναλωτές να επιλέγουν όλο και περισσότερο τις online εναλλακτικές αγορών προϊόντων ένδυσης και υπόδησης.

Τα συνεχιζόμενα lockdown σε συνδυασμό με την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση συνεχίζουν να επηρεάζουν τις fashion επιλογές των Ελλήνων και τα ρούχα για το σπίτι εξακολουθούν να είναι η κορυφαία τάση μόδας και για την αρχή του 2021. 

Ανοιξιάτικη μόδα προ των πυλών

Αν και οι κατηγορίες που φαίνονται ως κερδισμένες έως τώρα είναι αναμενόμενες αφού οι επιλογές των επισκεπτών του GLAMI κινήθηκαν λίγο έως πολύ όπως και το 2020, καταγράφεται μία μετατόπιση ως προς τις επιλογές τους σε επίπεδο μάρκας.

Ενώ σχεδόν όλο το 2020 οι αθλητικές μάρκες κέρδιζαν έδαφος, στην αρχή του 2021 βλέπουμε μόνο μία καθαρά αθλητική μάρκα, την Nike να βρίσκεται στο top 10. Η στροφή αυτή εξηγείται από την προσαρμοστικότητα που έδειξαν τα brand στο να αφουγκραστούν και να δημιουργήσουν προϊόντα «καραντίνας» αλλά και την πεποίθηση του κοινού ότι η πανδημία βρίσκεται στο τέλος της και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα άρα και οι επιλογές μόδας θα αρχίσουν να περιλαμβάνουν περισσότερα ρούχα για δραστηριότητες διασκέδασης, ταξιδιού κ.ά.

Ήδη τα mules, τα μαγιό, τα τζιν και τα κιμονό βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των αναζητήσεων των επισκεπτών του GLAMI για τις ανοιξιάτικες αγορές τους.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις