Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Σαχίνης – ΕΥΔΑΠ:  «Ανταποκριθήκαμε σε νέες προκλήσεις» – Το 6μηνο αυξήθηκε η κατανάλωση νερού, μειώθηκε ο τζίρος

Σαχίνης – ΕΥΔΑΠ:  «Ανταποκριθήκαμε σε νέες προκλήσεις» – Το 6μηνο αυξήθηκε η κατανάλωση νερού, μειώθηκε ο τζίρος

Το πρώτο εξάμηνο του 2021 η ΕΥΔΑΠ παρουσίασε μείωση του κύκλου εργασιών κατά 1,4% (-2,2 εκατ. ευρώ) και διαμορφώθηκε στα 156 εκατ. ευρώ από 158,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020.

Η συνολική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 1,4% στα 194,8  εκατ. κυβικά́ μέτρα από́ 192,2  εκατ. κυβικά́ μέτρα το αντίστοιχο διάστημα του  2020.

Το εξεταζόμενο διάστημα τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 0,6% στα 23,9 εκατ. ευρώ, από 24 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2021 ανταποκριθήκαμε σε νέες προκλήσεις, μένοντας παράλληλα προσηλωμένοι στην επίτευξη των στόχων και της στρατηγικής μας, επιδεικνύοντας σταθερότητα στα αποτελέσματά μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Χάρης Σαχίνης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, κατά την ανακοίνωση των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων του 2021.

Τα κυριότερα γεγονότα

Επιπλέον, ο κ. Σαχίνης αναφέρθηκε στη σημασία της ανανέωσης του αποκλειστικού δικαιώματος της ΕΥΔΑΠ για παροχή υπηρεσιών μέχρι το 2040, καθώς και σε άλλα σημαντικά γεγονότα του εξαμήνου. Όπως είπε:

«Με τον Νόμο 4812/2021, ανανεώθηκε το αποκλειστικό δικαίωμα της ΕΥΔΑΠ για παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης μέχρι το 2040, θέτοντας τις βάσεις για τη διευθέτηση διαφόρων θεμάτων του παρελθόντος, την υπογραφή της νέας σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο και την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας.

Παράλληλα, συνεχίσαμε να διαχειριζόμαστε τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας χωρίς να επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία της Εταιρείας. Με σύμμαχο τους εργαζόμενους, που παρουσιάζουν το πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμού του 85%, η ΕΥΔΑΠ προσφέρει στους καταναλωτές την ασφάλεια που απαιτείται ως μια covid-free εταιρεία.

Η υποχρέωση συμμόρφωσης της Εταιρείας στο Ν.4412/2016, σε συνδυασμό με τις  εκατέρωθεν προσφυγές από τους δύο συμμετέχοντες, οδήγησε σε  χρονικές καθυστερήσεις ανάδειξης αναδόχου ταχυδρομικών υπηρεσιών και δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στην έκδοση των λογαριασμών και στην τιμολόγηση, καταβάλλουμε όμως κάθε δυνατή προσπάθεια για την οριστική επίλυση του θέματος.

Η ΕΥΔΑΠ θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον για την αναπτυξιακή πορεία και τα αντίστοιχα αποτελέσματα, στο πλαίσιο των αρχών της Βιώσιμης Ανάπτυξης.»

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις