Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σημαντική επιχειρηματική συμφωνία: H CRIF εξαγόρασε την ICAP

Σημαντική επιχειρηματική συμφωνία: H CRIF εξαγόρασε την ICAP

Η CRIF, ηγέτιδα παγκόσμια εταιρεία που εξειδικεύεται σε credit bureau και επιχειρηματική πληροφόρηση, καθώς και σε προηγμένες ψηφιακές λύσεις για την επιχειρηματική ανάπτυξη και την ανοιχτή τραπεζική εξαγόρασε την ICAP, τον μεγαλύτερο όμιλο B2B υπηρεσιών στην Ελλάδα, με ισχυρή παρουσία και στις Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο.

H εξαγορά θα ενισχύσει την ηγετική θέση της CRIF στον τομέα των επιχειρηματικών πληροφοριών και λύσεων διαχείρισης κινδύνων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Σταθμός στην ιστορία

Η ICAP ιδρύθηκε το 1964. Το 2007 το South Eastern Europe Fund, της Global Finance, απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο, με την Coface, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλισης πιστώσεων και παροχής επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο, και την διοικητική ομάδα, να συμμετέχουν στην εξαγορά.

«Στην ICAP είδαμε μια ευκαιρία να επενδύσουμε σε μια καλά αναγνωρισμένη ελληνική επιχείρηση για να επιταχύνουμε την οργανική ανάπτυξη και να εξελίξουμε την εταιρεία σε περιφερειακό ηγέτη. Κατά τη διάρκεια της ιδιοκτησίας μας, η ICAP έγινε η κορυφαία εταιρεία Business Information and Credit Risk Solutions στην Ελλάδα, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία και στην Κύπρο. Μαζί με τη διοικητική ομάδα, δημιουργήσαμε μια δυνατή εταιρεία και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται υπό την ηγεσία της CRIF», δήλωσε ο Μιχάλης Μαδιανός, Partner στην Global Finance.

Εξαγορά ICAP: Τα οφέλη

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που γινόμαστε μέλος της CRIF, παγκόσμιου ηγέτη στις Λύσεις Πιστωτικού Κινδύνου. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ICAP ταιριάζει άριστα με την CRIF και μαζί θα επιταχύνουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της ICAP στην Ελλάδα, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία και στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, το ότι η ICAP είναι πλέον εταιρεία CRIF, θα είναι πολύ ωφέλιμο για τους Πελάτες μας, αφού θα έχουν πρόσβαση σε προηγμένες Λύσεις CRIF αλλά και τους Ανθρώπους μας, που θα έχουν καλύτερες προοπτικές καριέρας» σχολίασε ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ICAP.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εξαγορά του κορυφαίου παρόχου επιχειρηματικών πληροφοριών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα επιτρέψει στην CRIF να εδραιώσει την παρουσία της στην περιοχή. Τόσο η CRIF όσο και η ICAP επικεντρώνονται πλήρως στην παροχή λύσεων ικανών να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες χαρτοφυλακίου, να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις και να βοηθήσουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των πελατών μας. Μέσω αυτής της εξαγοράς, η CRIF θα συνδυάσει την τεχνογνωσία και τις καινοτόμες λύσεις της με τη γνώση της αγοράς και τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας της ICAP, βοηθώντας τόσο τις τοπικές εταιρείες όσο και τους παγκόσμιους πελάτες μας να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να καινοτομούν», δήλωσε ο Carlo Gherardi, Πρόεδρος της CRIF.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις