Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Στο ελβετικό θέρετρο Νταβός τα βλέμματα – Οι προσδοκίες από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Στο ελβετικό θέρετρο Νταβός τα βλέμματα  – Οι προσδοκίες από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες έχουν στραμμένα τα βλέμματα στο πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο Νταβός της νοτιοανατολικής Ελβετίας, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και συζητιούνται «φλέγοντα» θέματα της οικονομίας και της κοινωνίας, με αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του πλανήτη.

Η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός από την ελίτ της παγκόσμιας κοινότητας με πολιτικούς κι επιχειρηματίες από όλο το κόσμο, αναμένεται φέτος να προσελκύσει περίπου 2.700 ηγέτες από 130 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 370 δημοσίων προσώπων. Θα συζητήσουν μερικά από τα σοβαρότερα προβλήματα του κόσμου και θα κληθούν να βρουν τρόπους επίλυσης.
Οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν εναποθέσει υψηλές προσδοκίες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την εξωστρέφεια.

Τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από το Φόρουμ είναι θετικά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση κι έντονο ενδιαφέρον για συνέργειες.

Η ελληνική εκπροσώπηση

Στο πολυτελές τουριστικό θέρετρο Νταβός, έχουν ήδη ταξιδέψει από την Ελλάδα εκπρόσωποι της πολιτικής και οικονομικής ζωής. Σημείο συνάντησης είναι το «Greek House Davos», που συστήνεται ως ο ελληνικός Οίκος για την προώθηση της Ελλάδας στη διεθνή οικονομική σκηνή και λειτουργεί, με τη στήριξη του Enterprise Greece και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Στόχος του Ελληνικού Οίκου είναι να προσελκύσει ανώτατα στελέχη των μεγαλύτερων διεθνών εταιρειών και επενδυτικών οίκων καθώς και επικεφαλής διεθνών οργανισμών και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη από ολόκληρο τον κόσμο, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και πιθανές συνέργειες.

Για την Ελλάδα, η φετινή συμμετοχή στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς υπάρχει ενισχυμένη παρουσία.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις