Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θ. Μιχαλόπουλος, Microsoft Hellas: «Η τεχνολογία δίνει λύση στο ενεργειακό»

Θ. Μιχαλόπουλος, Microsoft Hellas: «Η τεχνολογία δίνει λύση στο ενεργειακό»

Τη συμβολή της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση του ενεργειακού ζητήματος τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία των επενδύσεων σε ψηφιακές υποδομές και δεξιότητες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο  της επενδυτικής πρωτοβουλίας «GR for Growth» και πρόσθεσε: «Η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Ειδικότερα, μπορεί να συμβάλλει στον περιορισμό του ενεργειακού κόστους και στη βελτίωση της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων, περιορίζοντας έτσι τις πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία. Αν η Ελλάδα αξιοποιήσει σωστά τις δυνατότητες της τεχνολογίας, τότε θα καταφέρει να ανέβει στο τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, ίσως, ακόμα και στις πρώτες θέσεις».

Με αναφορές στην Ελλάδα ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Microsoft, κ. Brad Smith σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του μίλησε για όσα έχει καταφέρει η Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τεχνολογία και τα εργαλεία ψηφιακού μετασχηματισμού θα οδηγήσουν τη χώρα, σε ένα ακόμα πιο συναρπαστικό μέλλον.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Microsoft, EMEA, κ. Ralph Haupter, μίλησε για τις ευκαιρίες που δημιουργεί η μετάβαση στο cloud, αναφέροντας: «Το cloud δημιουργεί δυνατότητες ευελιξίας και επιχειρηματικής επέκτασης που δεν υπήρχαν ποτέ στο παρελθόν, σε όλους τομείς, για κάθε οργανισμό και για κάθε επιχείρηση. Σε αυτή τη μετάβαση, επιδιώκουμε να είμαστε αξιόπιστος συνεργάτης, παρέχοντας την πλατφόρμα πάνω στην οποία οι πελάτες μας μπορούν να παράγουν τη δική τους καινοτομία που θα τους οδηγήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη και κερδοφορία». 

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης «Η Microsoft υπήρξε η πρώτη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας η οποία ανακοίνωσε, μία πολύ σημαντική επένδυση: την κατασκευή τριών data centers στην πατρίδα μας».  Στη σημασία που έχει η μεγάλη αυτή επένδυση αναφέρθηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Τζορτζ Τσούνης λέγοντας ότι: «Μέσα από τη δημιουργία των data centers στην περιοχή, η Microsoft θα βοηθήσει να τοποθετηθεί η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους».

Την ίδια ημέρα, η Microsoft Hellas παρουσίασε το «Greece Impact Report 1992 – 2022», μια συνοπτική αποτίμηση του αντικτύπου της δραστηριότητάς της στη χώρα, τα τελευταία 30 χρόνια. Το report καταγράφει τη συμβολή της εταιρείας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και τις δράσεις της εταιρείας που προωθούν ενεργά την ισότιμη πρόσβαση στην τεχνολογία. Επιπλέον, στο report καταγράφεται η συμβολή της Microsoft Hellas στη διασφάλιση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και οι πρακτικές της εταιρείας που καλλιεργούν την εμπιστοσύνη της αγοράς και της κοινωνίας για τη Microsoft και την τεχνολογία.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις