Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας στηρίζει τις γυναίκες (video)

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας στηρίζει τις γυναίκες (video)

Τη δημιουργία Δικτύου Ενδυνάμωσης Γυναικών στον χώρο της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας ανακοίνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) με αφετηρία τη σημερινή (8η Μαρτίου 2021) Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο οργανισμός, που εκπροσωπεί εργοδότες και εργαζόμενους στα θέματα επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας πρόβαλε ένα βίντεο, στο οποίο 8 γυναίκες που δραστηριοποιούνται και διακρίνονται στον χώρο της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας μιλούν για την ισότητα φύλων στην επαγγελματική ασφάλεια και υγεία στο ξεκίνημα της δεκαετίας.

Πρότυπα γυναικών

Στο ξεκίνημα του βίντεο, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Μ. Συρεγγέλα μιλά σχετικά με την ισότητα των φύλων στην εργασία και σημειώνει: “Εργαζόμαστε με στόχο να άρουμε τα ιεραχικά εμπόδια που βρίσκουν στο δρόμο τους οι γυναίκες”. Η κ. Συρεγγέλα τονίζει ότι “τα γυναικεία δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα” και συμπληρώνει: “Χρειαζόμαστε πρότυπα γυναικών που θα εμπνεύσουν τις γυναίκες και τα κορίτσια. Γι’ αυτό και καλώ σήμερα, τις γυναίκες που θέλουν και μπορούν, να κάνουμε περισσότερα για το σύνολο των γυναικών και όλης της κοινωνίας. Χρειαζόμαστε τη γυναικεία εμπειρία, τα γυναικεία βιώματα για να διαμορφώσουμε την πολιτική, την κοινωνία, την οικονομία. Μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Οι ιστορίες των γυναικών έχουν σημασία. Η εκπροσώπηση έχει σημασία”.

Ανακοινώνοντας τη δημιουργία δικτύου ενδυνάμωσης των Γυναικών του χώρου της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας, η κ. Ρένα Μπαρδάνη, Πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ δηλώνει: “Νιώθουμε ως καθήκον μας να προβάλλουμε και να υποστηρίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες που δημιουργούν συνθήκες για ασφαλή εργασία, σε υγιές περιβάλλον, με σωστή αμοιβή και προοπτικές ανάπτυξης και εξέλιξης. Γι’ αυτό, σήμερα φιλοξενούμε γυναίκες που σχετίζονται με την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια και έχουν διακριθεί σε διαφορετικούς χώρους.

Η κ. Μπαρδάνη, δήλωσε σχετικά: “Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός Δικτύου Ενδυνάμωσης των Γυναικών του χώρου της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας μέσα από την πλατφόρμα του ΕΛΙΝΥΑΕ, συνεργαζόμενοι με όλους όσους έχουν το ίδιο όραμα”.

Οι οκτώ γυναίκες που συμμετέχουν στο βίντεο είναι οι εξής:

  • Κατερίνα Αδάμ, Aν. Καθηγήτρια, Σχολή Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών ΕΜΠ
  • Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος CSR Hellas & Σύμβουλος Διοίκησης Εταιρικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας του Ομίλου ΤΙΤΑΝ
  • Νικολέττα Αργυροπούλου, Διευθύντρια Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας, ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, Πρόεδρος Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»
  • Χρυσάνθη Λεβεντάκη, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Τεχνικών Ασφάλειας Ελλάδος
  • Ρένα Μπαρδάνη, Πρόεδρος ΕΛΙΝΥΑΕ
  • Ευγενία Πανταζή, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος
  • Μαρία Τολάκη, Εκπρόσωπος του ΤΕΕ στο ΣΥΑΕ, πρώην Δ/ντρια ΥΑΕ στη ΔΕΗ, μέλος ΕΥΑ του ΣΕΒ

Δείτε το βίντεο του ΕΛΙΝΥΑΕ

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις