Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τράπεζα Πειραιώς: Στρατηγικές κινήσεις σε κόκκινα δάνεια ναυτιλιακών εταιρειών και ακίνητα

Τράπεζα Πειραιώς: Στρατηγικές κινήσεις σε κόκκινα δάνεια ναυτιλιακών εταιρειών και ακίνητα

Στην πώληση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ναυτιλιακών δανείων (NPE) προς την Davidson Kempner έναντι 200 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς και παράλληλα ενίσχυσε τη συμμετοχή της στο 97% στην Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας Trastor, αποκτώντας σχεδόν τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. αναφέρει ότι η θυγατρική της Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ολοκλήρωσε την πώληση χαρτοφυλακίου ναυτιλιακών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE), ‘Project Dory’, συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας ύψους €0,4 δισ. σε εταιρεία του ομίλου της Davidson Kempner Capital Management LP.

Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα της Συναλλαγής ανέρχεται σε €0,2 δισ. ή 53% της μεικτής λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου. Η Συναλλαγή ολοκληρώθηκε κατόπιν λήψης όλων των απαραίτητων εγκρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της συναίνεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η Πειραιώς στην Trastor

Λίγες ώρες νωρίτερα η Trastor ΑΕΕΑΠ ανακοίνωνε πως το ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς στο μετοχικό της κεφάλαιο ανήλθε στο 97,7491% μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης του ποσοστού συμμετοχής της WRED LLC στην εταιρεία.

Σημειώνεται, ότι η Trastor είναι η πρώτη Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία που συστάθηκε στην Ελλάδα και εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Δραστηριοποιείται σε επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία κυρίως στην Ελλάδα και στην ενεργό διαχείριση του χαρτοφυλακίου της, ο δε κύκλος εργασιών της προέρχεται κατά κύριο λόγο από έσοδα από μισθώματα.

Στα πιο πρόσφατα έργα της περιλαμβάνεται, επένδυση logistics στον Ασπρόπυργο και πιο συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, Trastor AEEAΠ ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης κατασκευής από την 100% θυγατρική της εταιρεία ΔΩΡΙΔΑ Α.Ε. για την προσθήκη νέου Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής ξηρών και ψυκτικών εγκαταστάσεων συνολικής επιφανείας 6.800 τ.μ περίπου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις