Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βίκος: Επένδυση 6 εκατ. ευρώ στα μη αποσπώμενα καπάκια – Τα σχέδια σε αναψυκτικά και νερό

Βίκος: Επένδυση 6 εκατ. ευρώ στα μη αποσπώμενα καπάκια – Τα σχέδια σε αναψυκτικά και νερό

Στα χνάρια της εθνικής οδηγίας για βιώσιμη πολιτική, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεως Βίκος, υλοποίησε μια νέα μεγάλη επένδυση της τάξης των 6 εκατ. ευρώ για αποσπώμενα καπάκια στις συσκευασίες pet των φυσικών μεταλλικών αναψυκτικών, με την εταιρεία να έχει επενδύσει συνολικά σε βάθος διετίας περί τα 28 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία Βίκος εξετάζει τις προοπτικές επέκτασης και στην κατηγορία του νερού και σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης, τα μη αποσπώμενα καπάκια στις συσκευασίες των φυσικών μεταλλικών νερών Βίκος, το πιθανότερο είναι ότι θα βρουν την εφαρμογή τους από την ερχόμενη χρήση.

Στον οικολογικό χαρακτήρα και την αξία της νέας επένδυσης για το περιβάλλον και την οικονομία αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Σεπετάς Chief Marketing Officer της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε., μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου. Όπως δήλωσε η νέα συσκευασία γίνεται σήμα κατατεθέν στην προστασία του περιβάλλοντος. Καθιστά εύκολες τις διαδικασίες της ανακύκλωσης, καθώς ο διαχωρισμός των υλικών γίνεται στο σημείο συγκέντρωσης.

Βίκος: Τι προβλέπει η επένδυση

Η επένδυση για την εφαρμογή του αποσπώμενου καπακιού φτάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει τη νέα state – of – the – art γραμμή παραγωγής στην Petcom Plastics στη BΙ.ΠΕ Ιωαννίνων καθώς και την αναβάθμιση δύο γραμμών στο εργοστάσιο παραγωγής αναψυκτικών KRONES στο Καλπάκι Ιωαννίνων. Η νέα γραμμή παραγωγής έχει την υπογραφή της εξειδικευμένης, με βαθιά τεχνογνωσία εταιρεία Husky, και με αυτή την προσθήκη η Petcom Plastics πλέον διαθέτει 18 γραμμές παραγωγής.

Έχοντας ενσωματώσει νέες τεχνικές στη διαδικασία παραγωγής, με στόχο τη μείωση του πλαστικού στο περιβάλλον, η Βίκος γίνεται η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποιεί το τελευταίας τεχνολογίας GME 30/40 μη αποσπώμενο καπάκι, ενισχύοντας έτσι την διαδικασία της ανακύκλωσης.

Το νέο καπάκι αποτελεί custom σχέδιο, αποτέλεσμα εσωτερικού R&D που διήρκησε έναν χρόνο και εγγυάται καλύτερο performance – μπορεί να ανοιγοκλείσει έως και 100 φορές χωρίς να υποστεί αλλοίωση – αλλά και λιγότερο πλαστικό – 35% μείωση πλαστικού, από 2,85 γρ. σε 1,85 γρ.

Παράλληλα, αυξάνεται η παραγωγική δυναμικότητα των μονάδων της Βίκος, η οποία μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 92,571 πώματα σε μία ώρα. Όπως τονίστηκε, η Βίκος διαθέτει 18 γραμμές παραγωγής, εκ των οποίων οι 10 αφορούν στα καπάκια.

Βίκος: Το στοίχημα του pink grapefruit

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο K. Σεπετάς, αναφέρθηκε και στο μεγάλο στοίχημα του Βίκος pink grapefruit, το νεότερο μέλος στην γκάμα των φυσικών μεταλλικών αναψυκτικών της εταιρείας, που σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Μέσα σε ένα χρόνο από το λανσάρισμά του, το προϊόν κατάφερε να καταγράψει διψήφιο μερίδιο, καταλαμβάνοντας τον Ιανουάριο του 2023 τη δεύτερη θέση με μερίδιο 18,6% (με στοιχεία Nielsen) στο σύνολο της αγοράς, όταν το 2022, το μερίδιο του Βίκος pink grapefruit σε όλη την αγορά grapefruit ανήλθε στο 13,4%. Στρατηγικά η εταιρεία προσανατολίζεται στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στην κατηγορία mixers και με νέες γεύσεις.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις