Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Βιολάντα: «Πράσινη» επένδυση στις συσκευασίες μπισκότων από την τρικαλινή επιχείρηση μπισκότων

Βιολάντα: «Πράσινη» επένδυση στις συσκευασίες μπισκότων από την τρικαλινή επιχείρηση μπισκότων

Στρατηγική μείωσης του πλαστικού που χρησιμοποιεί για τις συσκευασίες των προϊόντων της χαράσσει η τρικαλινή επιχείρηση Βιολάντα, που δραστηριοποιείται στον κλάδο παραγωγής μπισκότων και δημητριακών. Παράλληλα, συνεχίζει το επενδυτικό πρόγραμμα για αύξηση της δυναμικότητας του εργοστασίου της, η οποία θα ξεπεράσει τους 16.500 τόνους.

Στο πλαίσιο της εταιρικής στρατηγικής περιβαλλοντικής ευθύνης και του «αγώνα» για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη, η εταιρεία κάνει όλες τις συσκευασίες πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Αναλυτικότερα, η νέα εσωτερική πλαστική συσκευασία μέσα στην οποία φυλάσσονται τα μπισκότα, αποτελείται από ανακυκλωμένο πλαστικό. Οι νέες συσκευασίες, παραμένουν 100% ανακυκλώσιμες, ενώ ακολουθούν τις δεσμεύσεις της εταιρείας για χρήση κατ’ ελάχιστον 30% ανακυκλωμένου πλαστικού rPET στις συσκευασίες της. 

Η «πράσινη» χειρονομία της Βιολάντα, αποτελεί προπομπό μεγαλύτερων δράσεων που θα ακολουθήσουν, με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη για ένα πιο βιώσιμο πλανήτη.

Να σημειωθεί, ότι, με βάση τα Τρίκαλα, αυτή τη στιγμή η Βιολάντα διαθέτει ήδη ένα εργοστάσιο, συνολικής  δυναμικότητας σχεδόν 15,500 τόνων ετησίως, ενώ μετά την επέκταση της εργοστασιακής εγκατάστασης, η δυναμικότητα του εργοστασίου αναμένεται να ξεπεράσει τους 16,500 τόνους. Διαθέτει ακόμη μία δεύτερη μονάδα παραγωγής, επίσης στα Τρίκαλα, της οποίας η δυναμικότητα αγγίζει τους 2,500 τόνους κάθε χρόνο, καθώς και τρία Κέντρα Διανομής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή, τα προϊόντα της εταιρίας βρίσκονται σε 16,800 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και 6,500 σημεία πώλησης διεθνώς, απασχολώντας εκατοντάδες εργαζόμενους, που την καθιστούν  σημαντικό αρωγό για την οικονομία της χώρας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις