Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

1821, Οι Ήρωες: Έρχονται για να τα πουν όλα!

1821, Οι Ήρωες: Έρχονται για να τα πουν όλα!

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση ο ΣΚΑΪ θα προβάλλει μία σειρά δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ.

Κάθε ένα δραματοποιημένα ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για τους δύο αιώνες από την εθνική παλιγγενεσία, είναι αφιερωμένο σε ένα εμβληματικό πρόσωπο, αναφέροντας την πορεία της ζωής τους, τη συμμετοχή και την προσφορά του στον αγώνα.

Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας αυτής σειράς, χθες το βράδυ ο ΣΚΑΪ παρουσίασε σε δημοσιογράφους που καλύπτουμε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ αποσπάσματα από τα επεισόδια και που όπως διαπίστωσα αξίζει να παρακολουθήσετε κατά την προβολή τους.

Όπως ανέφερε στην ομιλία της η διευθύντρια προγράμματος του σταθμού Άλκηστις Μαραγκουδάκη:

Από τη στιγμή που ο ΣΚΑΪ βρήκε τη θέση του στους τηλεοπτικούς δέκτες, τα ντοκιμαντέρ αποτελούν στοιχείο της ταυτότητας, του DNA του σταθμού. Παραγωγές όπως οι «Μεγάλοι Έλληνες», οι «Έλληνες του Πνεύματος», οι «Μάχες των Ελλήνων», με πιο πρόσφατο το «Ταξίδι της Τροφής», αλλά και μεγάλες συμπαραγωγές με το BBC, όπως το «FROZEN PLANET» και το «ANCIENT WORLDS», αλλά και τη σειρά-ορόσημο με τη σύμπραξη και του DISCOVERY, το «LIFE», υπήρξαν στρατηγική επιλογή, απαντώντας στη δίψα των τηλεθεατών για γνώση και ψυχαγωγία.”

Μέσα από τα αποσπάσματα που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε οι ήρωες… τα λένε όλα… αποκαλύπτοντας και τον πόλεμο που δέχτηκαν ακόμα και λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων της εποχής, ενώ ιστορικοί-ομιλητές παρουσιάζουν και αναλύουν το γενικό ιστορικό πλαίσιο στα χρόνια της Επανάστασης του 1821, αναλύοντας πτυχές της προσωπικότητας του εκάστοτε ήρωα.

Τις επτά εξέχουσες προσωπικότητες, που σφράγισαν το «πρόσωπο» του αγώνα, σε έξι αυτοτελή επεισόδια, ενσαρκώνουν: ο Λεωνίδας Κακούρης τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ο Ερρίκος Λίτσης τον Ανδρέα Μιαούλη, η Θεοφανία Παπαθωμά τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Αργύρης Πανταζάρας τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, η Ιφιγένεια Καραμήτρου τη Μαντώ Μαυρογένους, ενώ σε ένα επεισόδιο ο Αντώνης Καραθανασόπουλος και ο Σπύρος Σταμούλης φέρνουν στο προσκήνιο τους Φιλέλληνες Λόρδο Βύρωνα και Σάμιουελ Χάου, αντίστοιχα.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν η Ανιές Σκλάβου και ο Στέλιος Τατάκης, τη Διεύθυνση Φωτογραφίας ο Παναγιώτης Βασιλάκης, τη σειρά «έντυσε» μουσικά ο Φοίβος, ενώ την Εκτέλεση Παραγωγής έχει αναλάβει η JK Productions.

Η σειρά των δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ «1821, Οι Ήρωες» κάνει πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ αυτή την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ, δίνοντας κάθε βδομάδα την ίδια ημέρα και ώρα ραντεβού με τους τηλεθεατές για να τους γνωρίσουμε καλύτερα, διαπιστώνοντας πως εκτός από τον πόλεμο για την ανεξαρτησία, έδωσαν κι άλλους πολέμους…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις