Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Big Brother: Χλιαρή αντίδραση από το ΕΣΡ

Big Brother: Χλιαρή αντίδραση από το ΕΣΡ

Με ανακοίνωσή του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης… σπάει τη σιωπή του για να διευκρινίσει κάποια πράγματα σχετικά με το σάλο που έχει προκληθεί από το ριάλιτι του ΣΚΑΪ (Big Brother), τονίζοντας μάλιστα πως «έχει υποχρέωση να σιωπά».

Η «κρατική αρχή» μάλιστα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση και όχι «ανεξάρτητη δημόσια αρχή» όπως ενδεχομένως να ήταν πιο… ορθό, αναφέρει ότι έχει δεχτεί περισσότερες από 300 καταγγελίες, ενώ ωστόσο… αποφεύγει να κατονομάσει το πρόγραμμα, το Big Brother, όπως και τον τηλεοπτικό σταθμό, τον ΣΚΑΪ, κρατώντας προφανώς… σιγή ευγενείας.

Click4more Αναβρασμός στο σπίτι του Big Brother – Οι αυστηρές οδηγίες στους παίκτες

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της «κρατικής αρχής», όπως αυτοχαρακτηρίζεται, αναφέρει:

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού, μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου. Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπά το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί –μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών –μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής». 

Οπότε η κρατική αρχή έχει κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες, σχηματίζοντας φάκελο και ορίζοντας εισηγητή. Για ό,τι νεότερο αποφασίσει η κρατική αρχή θα σας ενημερώσουμε… ελπίζω μέσα στη δεκαετία!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις