Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Eurovision: Η Nielsen για τον τελικό – Η τηλεθέαση λεπτό προς λεπτό και το προφίλ των τηλεθεατών

Eurovision: Η Nielsen για τον τελικό – Η τηλεθέαση λεπτό προς λεπτό και το προφίλ των τηλεθεατών

Ενδιαφέροντα τα στοιχεία που δίνει η εταιρεία μετρήσεων τηλεθέασης για τον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Nielsen, «Ο φετινός τελικός του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που μεταδόθηκε το Σάββατο, 14 Μαΐου 2022, από την ΕΡΤ1, φέρνοντας την Ελλάδα στην 8η θέση, συγκέντρωσε το 52,5 % των τηλεθεατών.

Η μέση τηλεθέαση του προγράμματος ήταν 1.927.000 άτομα (ή 18,6% επί του πληθυσμού των 10.353.490), ενώ για τουλάχιστον 1 λεπτό παρακολούθησαν 3.891.000 άνθρωποι (ή 37,6%).

Το υψηλότερο ποσοστό τηλεθεατών κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού σημειώθηκε στις 2:00 ξημερώματα Κυριακής, αγγίζοντας το 72,2%, όπως εμφανίζεται και στο γράφημα που ακολουθεί

Επίσης, στον πίνακα που ακολουθεί, περιλαμβάνονται τα στοιχεία τηλεθέασης του προγράμματος ανά φύλο και ηλικία:

Για να «διαβάσετε» καλύτερα τα στοιχεία, να αναφέρω ότι:

ΜΡΔ, Μερίδιο: το ποσοστό των τηλεθεατών που παρακολούθησε ένα πρόγραμμα επί εκείνων που έβλεπαν τηλεόραση, κατά μέσο όρο για κάθε λεπτό της διάρκειάς του.

ΤΜΛ, Τηλεθέαση Μέσου Λεπτού: το ποσοστό επί του πληθυσμού (ή ο αριθμός των ανθρώπων) που παρακολούθησε ένα πρόγραμμα κατά μέσο όρο σε κάθε λεπτό της διάρκειάς του.

ΚΛΨ, Κάλυψη: το ποσοστό επί του πληθυσμού (ή ο αριθμός των ανθρώπων) που παρακολούθησε ένα πρόγραμμα για τουλάχιστον 1 λεπτό.

ΜΧΤ, Μέσος Χρόνος Τηλεθέασης: ο χρόνος που αφιέρωσαν (σε λεπτά), όσοι παρακολούθησαν το πρόγραμμα για τουλάχιστον 1 λεπτό.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις