Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

The Masked Singer: Από το εντυπωσιακό σκηνικό με το κέφι στην αμήχανη πολυλογία και το πλαστικό ψυγείο

The Masked Singer: Από το εντυπωσιακό σκηνικό με το κέφι στην αμήχανη πολυλογία και το πλαστικό ψυγείο

Πρεμιέρα χθες για το Masked Singer που ήρθε και στη χώρα μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ και γέμισε το τηλεοπτικό τοπίο με χρώματα…! Με χρώματα! Αυτό. Γιατί εκτός από τα πολύχρωμα κοστούμια που κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, όλα τα υπόλοιπα ήρθαν… αλλά δεν πάτησαν γερά στην πίστα του show.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα υπόλοιπα ήταν για… πέταμα. Θα ήταν άδικο να πούμε κάτι τέτοιο, αφού όλοι προσπάθησαν… αλλά η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή… και για αυτό η πρεμιέρα έδινε την αίσθηση της… πρόβας. Της πρόβας… μίας οποιασδήποτε πρόβας… όχι της τζενεράλε, αφού σε αυτή θα έπρεπε να υπήρχε (και) ρυθμός, κάτι που απουσίαζε εμφανώς από το χθεσινό επεισόδιο. Αυτό που επίσης απουσίαζε ήταν το «δέσιμο» παρουσιαστή και κριτών, με τον πρώτο να προσπαθεί να βρει επικοινωνία μαζί τους, όταν αυτοί προσπαθούσαν να βρουν… τι θα κάνουν, όχι για να τραβήξουν την κάμερα πάνω τους, αλλά για να πείσουν στο ρόλο τους ως Detectives του Masked Singer. Από τη δεύτερη εμφάνιση και μετά ήξερες πια τι θα πουν και τι… μούτες θα κάνουν στην προσπάθειά τους να κρατήσουν το ρόλο που τους έχει ανατεθεί.

Αποτέλεσμα; Όσο προχωρούσε η ώρα το εντυπωσιακό σκηνικό με τα φώτα και τα χρώματα άρχισε να… τρεμοσβήνει, όπως και το κέφι διαδέχτηκε η αμηχανία και η αγωνία αυτών που ήταν μπροστά από τις κάμερες για το τι άλλο να πουν; Το κερασάκι στην τούρτα, ή για να το θέσουμε σε αντίστοιχη βάση, το ψυγειάκι στην παγωμένη ατμόσφαιρα ερχόταν κι έδενε κάθε φορά που οι Detectives έπρεπε να ρίξουν σε αυτό από πολύ μακρινή απόσταση ως μπασκετμπολίστες… τρίποντο τις μαντεψιές τους με τη φελιζόλ μπάλα. Το εντυπωσιακό χλιδάτο φωτεινό σκηνικό χάθηκε μπροστά στο πλαστικό ψυγειάκι και το φελιζόλ. Οικονομία; Προχειρότητα; Αβλεψία; Κάτι από όλα αυτά… ίσως και όλα, αλλά όχι σίγουρα… άποψη και μοντερνιά. Τουλάχιστον όπως έμαθα από το επόμενο επεισόδιο σταματά αυτή η επαναλαμβανόμενη… μπασκετική ιδέα, ενώ θα ενισχύσουν με πιο… ιδεατές ατάκες τους κριτές. Κι αυτά θα περιμένω αισιόδοξα ο τηλεθεατής… για να μην πάρω την πρεμιέρα του Masked Singer από τη… μουράτη μάσκα του με το «καλωσόρισε» στο τηλεοπτικό τοπίο. Αλλά όταν περιμένεις πως το show θα σε κερδίσει, όπως έχει γίνει και σε άλλες χώρες, αλλά στο πρώτο μισάωρο αρχίζεις και ψάχνεις το τηλεκοντρόλ… διαπιστώνεις ότι χάνεται το κέφι και στα επόμενα θα χαθούν οι τηλεθεατές. Η περιέργεια να δούμε το πρώτο εντυπωσιακό και πρωτότυπο show λειτούργησε αφού το Masked Singer σημείωσε ικανοποιητικές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης, με 14,1% στο γενικό σύνολο και 18,5% στο δυναμικό κοινό. Και για να μην πει κανείς «σιγά τις τηλεθεάσεις», να αναφέρω ότι ιδιαίτερα τη φετινή σκληρή κι ανταγωνιστική σεζόν και μάλιστα στην prime time ζώνη δεν τις λες «μικρές», αλλά… ζουλευτές, όταν μάλιστα το show βρέθηκε στην όγδοη θέση της κατάταξης του γενικού συνόλου και στην πέμπτη του δυναμικού κοινού. Στο χέρι τους… ή μάλλον στις μάσκες τους είναι να αποδείξουν πως θα έχουν δυναμική και στη μάχη της τηλεθέασης προσφέροντας στο τηλεοπτικό κοινό ένα ευχάριστο ψυχαγωγικό πρόγραμμα…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις