Αφιέρωμα για την επέτειο του «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου (video)

Πλούσιο το πρόγραμμα που ετοιμάστηκε για αύριο, 28η Οκτωβρίου, αφιερωμένο στην επέτειο του «Όχι».

Βραβευμένα ιστορικά ντοκιμαντέρ και εκπομπές για τα γεγονότα της περιόδου, αλλά και νέο επεισόδιο της «Μηχανής του Χρόνου» που θα αναφέρεται στην ελληνοϊταλική μάχη στο ύψωμα 731 θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι συνδρομητές της COSMOTE TV.

Έτσι, στο COSMOTE HISTORY HD, από τις 06:00 έως τις 23:00, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων, τις συμπαραγωγές της COSMOTE TV «Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς – Κακόπετρος 28/8/1944» που αναφέρεται στα εγκλήματα των Γερμανών Ναζί στο χωριό Κακόπετρος της Κρήτης (14:00) αλλά και το «Ελληνοϊταλικός Πόλεμος: Με το χαμόγελο στα χείλη», που ρίχνει φως στα γεγονότα του ελληνοϊταλικού πολέμου και την επακόλουθη ιταλική κατοχή (17:00), μέσα από μαρτυρίες και αρχειακό υλικό.

Το επετειακό πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD περιλαμβάνει και παλαιότερα επεισόδια της βραβευμένης εκπομπής της COSMOTE TV «Μηχανή του Χρόνου», με θέμα το παρασκήνιο και τις άγνωστες πτυχές του ηρωικού αγώνα του ‘40, ενώ στις 21:00 θα κάνει πρεμιέρα το νέο επεισόδιο της εκπομπής, το οποίο είναι αφιερωμένο σε μία από τις κρισιμότερες ελληνοϊταλικές μάχες, στο ύψωμα 731, κοντά στην Κλεισούρα.

Επίσης, στις 18:45, θα προβληθεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ «Φιλιά εις τα παιδιά» και τα ντοκιμαντέρ «Το Μπαλκόνι – Μνήμες κατοχής» (15:15), «Ο ηρωικός αγώνας του ‘40» (11:00) και «Ένα τραγούδι για τον Αργύρη» (06:00), που αφηγείται την ιστορία του επιστήμονα Αργύρη Σφουντούρη, ο οποίος σε ηλικία 4 ετών έχασε τους γονείς του στη σφαγή του Διστόμου.

Στις 10:00 θα προβληθεί και το επεισόδιο «Υποβρύχιο “Παπανικολής”» της σειράς «Ένδοξα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού», σε παραγωγή COSMOTE TV. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, το «Παπανικολής» πραγματοποίησε συνολικά 14 περιπολίες στην Αδριατική και το Αιγαίο, βυθίζοντας δεκάδες αντίπαλα σκάφη και περνώντας στην ιστορία ως το ενδοξότερο υποβρύχιο του ελληνικού ναυτικού.

Το ολοήμερο επετειακό αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY HD θα ολοκληρωθεί με την προβολή, στις 23:00, της γαλλικής παραγωγής «Ο Φράνκο και οι Εβραίοι», το οποίο παρουσιάζει πώς χιλιάδες Εβραίοι της Αθήνας, του Παρισιού και της Βουδαπέστης γλίτωσαν από το Ολοκαύτωμα χάρη στην ισπανική τους καταγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις

«Άγριες Μέλισσες»: συνεχίζουν να κεντρίζουν με τις εξελίξεις στα επεισόδια της βδομάδας

«Άγριες Μέλισσες»: συνεχίζουν να κεντρίζουν με τις εξελίξεις στα επεισόδια της βδομάδας

Ψηλά… πολύ ψηλά στους πίνακες τηλεθέασης πέταξαν και την προηγούμενη βδομάδα οι «Άγριες Μέλισσες» αποδεικνύοντας ότι εκτός από την καλλιτεχνική επιτυχία της η σειρά συνεχίζει ... Διαβάστε περισσότερα
Εκπαιδευτική τηλεόραση: Το πρόγραμμα για τη Δευτέρα 30/11/2020

Εκπαιδευτική τηλεόραση: Το πρόγραμμα για τη Δευτέρα 30/11/2020

Σαββατοκύριακο αλλά από τη Δευτέρα η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας, που απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα είναι και πάλι καθημερινά, από τις ... Διαβάστε περισσότερα
ΕΡΤ: τεράστια ανταπόκριση για τις θεατρικές παραστάσεις στο ραδιόφωνο

ΕΡΤ: τεράστια ανταπόκριση για τις θεατρικές παραστάσεις στο ραδιόφωνο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η προθεσμία για την κατάθεση προτάσεων παραγωγής νέων θεατρικών παραστάσεων που είχε απευθύνει με πρόσκληση η ΕΡΤ. Επιθυμία της διοίκησης ... Διαβάστε περισσότερα