Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Αφιέρωμα στο «σύμβολο της αντίστασης»

Αφιέρωμα στο «σύμβολο της αντίστασης»

Ημέρα μνήμης και τιμής η σημερινή στο Πολυτεχνείο που υπήρξε σύμβολο της αντίστασης στα σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας των Συνταγματαρχών.

Με αφορμή την επέτειο το COSMOTE HISTORY προβάλλει απόψε, στις 21:00, το ντοκιμαντέρ «170 χρόνια Πολυτεχνείο» που είναι αφιέρωμα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού γυρίστηκε πριν από δέκα χρόνια, το 2007, εξετάζοντας πολλά από όσα έχουν συμβεί στο Πολυτεχνείο που αποτέλεσε σύμβολο της αντίστασης και κατά την περίοδο της Κατοχής.

Στο πλαίσιο του ίδιου αφιερώματος, στις 22:00, οι συνδρομητές του COSMOTE TV μέσα από τη συχνότητα του COSMOTE HISTORY μπορούν να παρακολουθήσουν σε επανάληψη το επεισόδιο της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου» με τίτλο «Η δίκη του Πολυτεχνείου – Μαρτυρίες».

Η εκπομπή μας γυρίζει 42 χρόνια πίσω, στο 1975, όπου πραγματοποιήθηκε η πολύκροτη δίκη των κατηγορουμένων για τη βίαιη καταστολή της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973, αναβιώνοντας μέσα από προσωπικές αποκαλυπτικές μαρτυρίες πολλά από όσα είχαν συμβεί στα δικαστήρια του Κορυδαλλού.

Επίσης, την ερχόμενη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στις 21:00, η «Μηχανή του χρόνου» θα προβάλλει στο COSMOTE HISTORY καινούργιο επεισόδιο με τίτλο «Η δίκη του Πολυτεχνείου – Η απόφαση». Ο Χρίστος Βασιλόπουλος παρουσιάζει ακόμα περισσότερες μαρτυρίες φοιτητών και πολιτών που έζησαν τις αιματηρές μέρες της εξέγερσης, ενώ στην «Μηχανή του χρόνου» καταγράφεται και το ξέσπασμα του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου αλλά και όλη η ακροαματική διαδικασία μέχρι την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης του δικαστηρίου.  

Μέσα από αυτές τις εκπομπές δίνεται η ευκαιρία στους μεγαλύτερους τηλεθεατές να θυμηθούν αλλά και στους νεότερους να μάθουν σημαντικά ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν τη χώρα μας στη Δημοκρατία…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις