Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Αφιέρωμα στον Αντώνη Καλογιάννη: Η «Συνάντηση» με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο

Αφιέρωμα στον Αντώνη Καλογιάννη: Η «Συνάντηση» με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο

Ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες, ο Αντώνης Καλογιάννης, «έφυγε» χθες από τη ζωή βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του αλλά και όλους όσοι τον έχουν αγαπήσει μέσα από τα πολιτικά και ερωτικά τραγούδια που ερμήνευσε με την ιδιαίτερη σπουδαία φωνή του.

Τιμώντας τη μνήμη του η ΕΡΤ προβάλλει σήμερα την εκπομπή «Συνάντηση» του Λευτέρη Παπαδόπουλου με καλεσμένο τον αγαπημένο ερμηνευτή που θυμάται τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Καισαριανή, τις διάφορες δουλειές που έκανε, αλλά και το πώς άρχισε να τραγουδά και να μαθαίνει το τραγούδι μέσα από το σπίτι, τη γειτονιά και την παρέα.

Αναφέρεται στην καθοριστική γνωριμία του με τον Μίκη Θεοδωράκη (δηλώνει άλλωστε «Θεοδωρακικός»), στις πρώτες συναυλίες που έδωσε στη Μόσχα, αλλά και στις περιοδείες που έκανε με τη Μαρία Φαραντούρη κατά τη διάρκεια της χούντας, κάνοντας γνωστή στο εξωτερικό την κατάσταση που επικρατούσε τότε στην Ελλάδα.

Ακόμη, αναφέρεται στη μεγάλη αδυναμία του, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, στη συνεργασία του με τη Βίκυ Μοσχολιού, τον Μίμη Πλέσσα και τον Δημήτρη Χριστοδούλου, αλλά και στην εμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής.

Η εκπομπή είχε γυριστεί τον Δεκέμβριο του 2007 και ο Αντώνης Καλογιάννης δήλωνε πως είχε διάθεση να συνεχίσει να τραγουδάει, αρκεί να βρει τα κατάλληλα τραγούδια, δίνοντας πάντα την αγάπη του και την ψυχή του!

Απόψε, στις 19:00, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2 θα απολαύσουμε τη «Συνάντηση» του Λευτέρη Παπαδόπουλου με τον Αντώνη Καλογιάννη, τον καλλιτέχνη που έμεινε πιστός στις ιδέες, τα όνειρα και τα τραγούδια του…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις