Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Άγριες Μέλισσες: το τελευταίο (ξε)πέταγμα από τον ΑΝΤ1

Άγριες Μέλισσες: το τελευταίο (ξε)πέταγμα από τον ΑΝΤ1

Οι Άγριες Μέλισσες, η σειρά που έγραψε ιστορία και ανέβασε τον πήχη στην παραγωγή εγχώριας μυθοπλασίας, ολοκληρώθηκε την προηγούμενη βδομάδα μετά από τρεις σεζόν.

«Η δυνατή πλοκή του σεναρίου, η κινηματογραφική ματιά της σκηνοθεσίας, οι ερμηνείες των ηθοποιών και η αισθητική της παραγωγής έχτισαν τον μύθο μιας σειράς που άλλαξε το τηλεοπτικό τοπίο», όπως επισήμανε σε σχετική ανακοίνωση ο σταθμός αποφασίζοντας να προβάλει ένα «μεγάλο αφιέρωμα», όπως το χαρακτήρισε, με τίτλο «Άγριες Μέλισσες – Το τελευταίο πέταγμα». Κι αυτό που πρόβαλε ήταν πραγματικά για πέταμα, λες και στον ΑΝΤ1 αποφάσισαν να αποδομήσουν τη σειρά που έγινε σημείο αναφοράς ακόμα και σε ανταγωνιστικά κανάλια.

Η λογική του αφιερώματος, σε μία σειρά όπως οι Άγριες Μέλισσες που (χωρίς εισαγωγικά) έγραψαν εποχή, ήταν να τιμήσουν το διαμάντι που είχαν στη συχνότητά τους και για το οποίο μάλιστα δούλεψαν και στελέχη του με πολλή αγάπη, προσοχή και επιμέλεια. Αρκεί να σημειώσουμε ότι τα αφιερώματα με making of σε σειρές, ταινίες, ή ακόμα και εκπομπές έχουν ως σκοπό να τιμήσουν κάποιο επιτυχημένο πρόγραμμα και μάλιστα πολλά από αυτά είναι τόσο ευφάνταστα παραγωγικά που προσελκύουν καινούργιους θεατές να δουν το πρωτογενές υλικό.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, αυτό το «μεγάλο αφιέρωμα» άγγιζε τα όρια του… προσβλητικού για όσους δικαιολογημένα αγαπήσαμε και παρακολουθήσαμε τις Άγριες Μέλισσες, ενώ σίγουρα προσέβαλε όσους συντελεστές, μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες, εργάστηκαν για τη σπουδαία σειρά.

Ένα «αφιέρωμα» με ατάκτως ειρημένα πλάνα, άνευρο, με αποσπάσματα χωρίς ροή και εμφανή έλλειψη φαντασίας, αλλά και τη Ζέτα Μακρυπούλια να απορείς γιατί την έβαλαν… και την άφησαν να πάρει την ευθύνη αυτού του τηλεοπτικού ξεπετάγματος.

Με ελάχιστες σκηνές να έχουν ενδιαφέρον είτε προκαλώντας γέλιο είτε συγκίνηση, με δηλώσεις συντελεστών που δεν είχαν κανένα νόημα, αλλά ήταν σαν να «γέμιζαν» το χρόνο, ενώ είναι σίγουρο ότι είχαν να πουν πολύ σπουδαιότερα πράγματα, αλλά και χωρίς καμία αναφορά στην απόφαση του ΑΝΤ1 να κάνει το τολμηρό τηλεοπτικά βήμα να εντάξει την ιστορία της τρίτης σεζόν στην περίοδο της δικτατορίας… και πολλά πολλά ακόμα… αυτό που παρακολουθήσαμε χθες το βράδυ και περιμέναμε με ανυπομονησία ήταν ένα μεγάλο ξεπέταγμα.

Κάτι που σίγουρα δεν άξιζε στη σειρά αλλά και στο κανάλι του Αμαρουσίου που πριν από τρία χρόνια τόλμησε… αλλά χθες έκανε το διαμάντι του… κάρβουνο…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις