Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Αλλάζει χέρια το ACTION24 – Τα σχέδια για την έβδομη άδεια

Αλλάζει χέρια το ACTION24 – Τα σχέδια για την έβδομη άδεια

Σε συμφωνία μετά από πολύμηνες επαφές κατέληξαν οι δύο πλευρές και πλέον το περιφερειακό κανάλι, που εκπέμπει όμως και μέσα από συνδρομητικές πλατφόρμες, πέρασε σε άλλα χέρια με πολλά σχέδια.

Την προηγούμενη Πέμπτη υπεγράφη η συμφωνία πώλησης του ACTION24, από την εταιρεία PLD Plus, συμφερόντων Διονύση Παναγιωτάκη, σε ξένη εταιρεία που ανήκει στους Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη. Όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ τους τελευταίους μήνες οι δύο επιχειρηματίες έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται και στο χώρο των ΜΜΕ και έτσι αποφάσισαν να αγοράσουν το ACTION24, ενώ έχουν κάνει επαφές και για τον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό CONTRA.

Ωστόσο στη συμφωνία με το ACTION24 αναφέρεται ότι ο Διονύσης Παναγιωτάκης θα παραμείνει ως επικεφαλής του Management, για έναν ακόμα χρόνο, ενώ ο σταθμός θα συνεχίσει να εκπέμπει από τα ίδια στούντιο. Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου το σχεδιασμό για τον τηλεοπτικό σταθμό έχει αναλάβει ο έμπειρος πολιτικός συντάκτης Γιάννης Σαραντάκος που πριν από λίγο καιρό αποχώρησε και επίσημα από το ΟΡΕΝ. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες το πρόγραμμα του σταθμού θα επικεντρωθεί κυρίως σε πολιτικές εκπομπές με σκοπό να κάνουν πρεμιέρα στις αρχές της νέας σεζόν, ενόψει μάλιστα των επικείμενων εκλογών.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω ότι υπάρχει έντονη φημολογία πως το επιχειρηματικό δίδυμο  Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη αποβλέπει στην απόκτηση της έβδομης τηλεοπτικής άδειας εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, ενώ πριν από μήνες υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι βρίσκονταν σε επαφές για την απόκτηση του ΟΡΕΝ.

Τα δημοσιεύματα για την αγορά του σταθμού της Παιανίας διαψεύδονταν από στελέχη του, τονίζοντας πως ο κύριος μέτοχός του, Ιβάν Σαββίδης, δεν επιθυμεί την πώλησή του. Ωστόσο, όσον αφορά την έβδομη άδεια, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, εξετάζεται από δύο ακόμα επενδυτικές ομάδες: η μία από το εσωτερικό με συνεργασία ξένης εταιρείας παραγωγής, ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει και μία ακόμα διεθνής εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών προϊόντων έχοντας μάλιστα διεξάγει και έρευνα για την ελληνική τηλεοπτική αγορά… κι όχι μόνο…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις