Μελάς Βlog

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ POST

Ανακοίνωση ΕΤΙΤΑ: «ξεκινούν κινητοποιήσεις στο OPEN»

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι τεχνικοί του τηλεοπτικού σταθμού OPEN μετά την πρόταση της εργοδοσίας για το θέμα της μισθοδοσίας, αποφασίζοντας απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ να σημειωθεί ότι η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής έχει κινηθεί νομικά εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού για το θέμα των μονομελών συνεργείων (σ.σ. είναι τα συνεργεία με έναν τεχνικό).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ: «Πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων τεχνικών του OPEN. Η συνέλευση απέρριψε την πρόταση της εργοδοσίας για την όποια μισθολογική αναπροσαρμογή, επιμένοντας στο αρχικό και κύριο αίτημα που δεν είναι άλλο από την απαρέγκλιτη τήρηση των μισθολογικών και θεσμικών όρων της τελευταίας Δ.Α. του ΟΜΕΔ.

Η Διοίκηση του σταθμού πρέπει να καταλάβει ότι για τους τεχνικούς του σταθμού, δεν τίθεται τόσο το θέμα της αναπροσαρμογής μισθών με την όποια αύξηση αλλά το μείζον ζήτημα  είναι να ισχύουν και γι αυτούς, οι όροι και οι συνθήκες εργασίας που ισχύουν και στους συναδέλφους των άλλων καναλιών.

Το αίτημα αυτό έχει διατυπωθεί στη Διοίκηση εδώ και ενάμιση χρόνο αλλά ως τώρα δεν είχαμε τίποτα άλλο από καθυστερήσεις και αναβολές.  Γι αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι τεχνικοί του  OPEN αποφάσισαν το ξεκίνημα των κινητοποιήσεων από την επόμενη εβδομάδα με τα εξής αιτήματα:

1. Τήρηση κατ’ ελάχιστον των οικονομικών και θεσμικών όρων της τελευταίας Διαιτητικής Απόφασης του ΟΜΕΔ

2.  Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.»

Η ανακοίνωση από την ΕΤΙΤΑ τελειώνει τονίζοντας ότι «Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα», προμηνύοντας σαφώς απεργιακές κινητοποιήσεις στο OPEN αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις

Διαζύγιο με το ΟΡΕΝ

Διαζύγιο με το ΟΡΕΝ

Μόλις πριν από λίγες ημέρες αναφέραμε σε ρεπορτάζ του newsit.gr ότι το OPEN εμφανίζεται σαν να έχει σηκώσει «λευκή σημαία», έχοντας τραβήξει χειρόφρενο σε καινούργιες ... Διαβάστε περισσότερα
Δυναμικό «παρών» εξακολουθεί να δίνει η ΕΡΤ στον τομέα της εγχώριας παραγωγής μυθοπλασίας

Δυναμικό «παρών» εξακολουθεί να δίνει η ΕΡΤ στον τομέα της εγχώριας παραγωγής μυθοπλασίας

Μετά από χρόνια απουσίας ελληνικών σειρών από το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης η τωρινή διοίκηση επενδύει όλο και περισσότερο ενισχύοντας το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν ... Διαβάστε περισσότερα